Nickerie.Net, donderdag 04 mei 2006  


Maradona geeft handbal WK '86 toe

BUENOS AIRES - Twee decennia lang was Diego Maradona het toonbeeld van onschuld. Het openingsdoelpunt in de kwartfinale van het wereldkampioenschap van 1986 in Mexico (ArgentiniŽ - Engeland, 2-0) werd gemaakt door God zelf. Jarenlang hield hij de legende van de 'Hand van God' in stand. Twintig jaar later gaf hij het voor het eerst toe: ,,Ik heb dat doelpunt met de hand gemaakt'', aldus Maradona in een documentaire van de Duitse tv-zender ARD.

Spijt heeft hij niet van zijn actie. Besmuikt lachend noemt hij de overtreding nu ,,een klein delict, zakkenrollerij''. In de wedstrijd tegen Engeland maakte hij hands met zijn linkerhand. In een duel met de legendarische doelman Peter Shilton was hij daardoor net iets eerder bij de bal en maakte 1-0. De vraag hoe hij met zijn 1,66 meter lange lichaam Shilton kon verschalken, beantwoordde hij destijds legendarisch: ,,Het was de hand van God.''Die versie hield hij jarenlang vol.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /AD

,03-05-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics