Nickerie.Net, dinsdag 30 mei 2006  


Nickerie stuurt eerste container met hulpgoederen

NIEUW-NICKERIE - Het Coördinatieteam ‘Nickerie Noodhulp Centrum voor het Binnenland’ heeft gisteren de eerste container met hulpgoederen gestuurd naar Paramaribo. Het ligt in de bedoeling dat via de stad deze container verder gedirigeerd wordt naar de uiteindelijke bestemming, zegt Samuel Wens, voorzitter van het Coördinatieteam in Nickerie. Hij is heel tevreden met de hulp die de gemeenschap van Nickerie heeft geboden.

In de afgelopen vijf dagen is in het district 20 ton rijst gedoneerd. Het Coördinatieteam heeft daarnaast ook 700 liter drinkwater, kleding en een grote partij levensmiddelen ontvangen. Er is 6000,- Surinaamse dollar aan kontant geld gestort bij verschillende bankinstellingen. Gistermiddag zijn er ook hulpgoederen vanuit Guyana aangekomen en gelijk naar de stad afgevoerd. Het Coördinatieteam is gisteravond bij elkaar gekomen om te evalueren hoe verder te gaan met de inzamelingsactie. Het centrum zal voorlopig elke dag open blijven. De mensen hebben alsnog de gelegenheid hun bijdrage te leveren in het Surmac gebouw, waar het centrum ondergebracht is.

Wens heeft intussen heel wat dorpen in het rampgebied bezocht. "Het is triest waar te nemen, dat mensen alles verloren hebben. De situatie is heel erg”, zegt de voorzitter. Hij vindt dat de hulp nog niet helemaal goed op gang is gekomen in bepaalde gebieden aan de Boven- Suriname. Dat komt door de zeer slechte wegverbinding tussen Paramaribo en het binnenland. Wens vreest voor hongersnood, indien de hulp te lang op zich laat wachten.

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,15/05/2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics