Nickerie.Net, dinsdag 30 mei 2006


Doorvoer drugs wordt nu gevoed vanuit Guyana

Paramaribo - ‘Uit onderzoekingen hebben we kunnen vaststellen dat organisaties vanuit Colombia en andere Latijns-Amerikaanse landen nog steeds in Suriname opereren, maar hun activiteiten hebben verplaatst naar Guyana.’ Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Door de strakkere aanpak de laatste jaren is Suriname minder ideaal als operatiegebied.

Het land is dan nog wel doorvoerhaven, maar Guyana geldt nu als uitvalsbasis. Daarmee is het grensdistrict Nickerie meer dan voorheen in trek. De politie is er op ingespeeld. ‘We houden er rekening mee, dat alles wat legitiem wordt vervoerd vanuit Nickerie, gebruikt kan worden,’ zegt Santokhi. Nickerie wordt al jaren gebruikt als doorvoer van goederen naar en vanuit Guyana.

Suriname en Guyana zijn verre van vreemde eenden in de bijt. Santokhi is net terug van een regionale conferentie in Canada, waar geconcludeerd is dat de drugsproductie op het Westelijk Halfrond alleen maar toegenomen is in het afgelopen jaar ondanks gigantische investeringen in materieel en regionale samenwerking. ‘Dat is zorgwekkend,’ aldus minister Santokhi.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

22-05-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics