Nickerie.Net, dinsdag 30 mei 2006


Twee daagse pesticiden training in Nickerie

Nickerie - Vandaag gaat in Nickerie een twee daagse training over het gebruik en beheer van pesticiden van start. Aan deze training zullen bijkans 15 personen deelnemen. Verschillende trainers van o.a. LVV, ADRON en het KPS zullen ingaan op de materie. Aan deze training zullen ook mensen van het Pesticiden Controle Unit meedoen, waardoor zij beter in staat zullen zijn om hun werkzaamheden uit te voeren. Dit is nodig daar veel van de chemische stoffen terechtkomen in ons al zo geplaagde leefmilieu en veel schadelijke effecten kunnen hebben op de gezondheid.

Tobi Graafsma, een van de motoren achter deze training, zei dat pesticiden bij onverantwoord gebruik een sluipmoordenaar zijn van de neurotransmissie binnen het menselijk lichaam. De training is volgens Graafsma erg modern van opzet en zal voornamelijk gaan over nieuwe en strengere landelijke regelgeving op het gebied van de import, opslag, verkoop en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De training wordt verzorgd in het WiNhuis aan de Gouvenneurstraat.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

,25-05-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics