Nickerie.Net, zondag 28 mei 2006  


Goedkopere chemicaliŽn voor padieboeren van Nickerie

Nickerie - Recentelijk is er en partij landbouwchemicaliŽn voor de boeren van Nickerie aangevoerd. Het gaat om meer dan zeven soorten, die vast worden gebruikt door de landbouwers. Het initiatief spruit uit een gesprek die de SPBA eerder had met de heer B. Ramjiawan.

Foto: Harinanan Oemraw toont enkele van de geÔmporteerde landbouwchemicaliŽn.

Harinanan Oemraw zei in een vraaggesprek dat de SPBA op zich financieel niet zo sterk is en dus steeds heeft moeten uitkijken naar een externe financier. Uiteindelijk gelukte het om een goede deal te sluiten tussen de financier en de Productie Verwerkings CoŲperatie Middenstandspolder (PVCM) om de chemicaliŽn te importeren. Echter is het niet gelukt om alle gewenste bestrijdingsmiddelen te betrekken. Een hiervan is het zo gewilde middel Brestan.

Ramjiawan gaf de garantie dat dit middel zeker aan het assortiment zal worden toegevoegd in het komend seizoen. De order hiervan is reeds geplaatst bij de fabrikant in China van waaruit de import is geschied. Ramjiawan die van origine uit Nickerie afkomstig is en woonachtig is in Nederland, zei desgewenst aan DBS dat hij weet hoe moeilijk de boeren het hebben om te kunnen overleven. Hij heeft kosten noch moeite bespaard om hen te hulp te schieten door deze investering te doen.

De partij chemicaliŽn die is aangevoerd, vertegenwoordigt een waarde van bijkans 70.000 Amerikaanse dollars. Zowel Oemraw als Ramjiawan zijn ervan overtuigd dat de chemicaliŽn tegen een goedkopere prijs aan de boeren zullen worden gebracht.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

,27--2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics