Nickerie.Net, zondag 28 mei 2006  


Slecht weer hindert noodoperatie

Paramaribo - Hevige regens blijven het binnenland teisteren. Als gevolg van het slechte weer zijn gisteren veertien airstrips in het binnenland voor vliegverkeer gesloten. Daardoor zijn minder vluchten dan gepland uitgevoerd. Zo meldt het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR).

Nederlandse Lynx-helikoptersDoor het slecht weer zijn minder voedselpakketten naar de door overstromingen getroffen gebieden getransporteerd. Het NCCR heeft 960 zakken met kleding naar verschillende distributiepunten in het binnenland vervoerd. Van daaruit zullen ze verder verdeeld worden onder slachtoffers die bij de natuurramp hun kleding zijn kwijtgeraakt.

Gisteren heeft Telesur elf satelliettelefoons die door de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU) zijn gedoneerd, overgedragen aan de NCCR. De telefoons zijn door de ITU, de Internationale Telecommunicatie Unie, in bruikleen afgestaan. Donderdag zijn de vijf Europese helikopters voor het laatst ingezet bij Operatie Falawatra. De vier Nederlandse Lynx-helikopters en de Belgische Alouette-helikopter keerden ‘s middags terug naar hun basis, de Hr. Ms. Rotterdam die voor anker lag voor de kust. Kort daarna zette het schip koers naar het Caribisch Gebied om deel te nemen aan de grote internationale oefening Joint Caribbean Lion.

De vijf helikopters hebben in totaal 20.000 kilo vervoerd aan voedselpakketten, drinkwater en andere goederen. Dit gebeurde voornamelijk vanuit de hoofdsteunpunten Langatabbetje, Drietabbetje en Stoelmanseiland naar omliggende dorpen in het Boven-Marowijne-, Tapanahony- en Lawagebied. Naast goederen vervoerden de helikopters ook passagiers naar het gebied, onder wie medewerkers van UNDAC, niet-gouvernementele organisaties, de pers en ambassadepersoneel. In totaal maakten de helikopters 84 vlieguren.-

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,27/05/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics