Nickerie.Net, maandag 29 mei 2006  


ATM-minister heeft aandacht voor kafverbrandingsproblematiek te Nickerie

Nickerie - Tijdens haar werkbezoek aan het district Nickerie heeft minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid,Technologische Ontwikkeling en Milieu, (ATM), zich breedvoerig laten informeren over de kafverbranding in dit district. De minister vond het nodig deze informatie in te winnen daar de laatste tijden pelmolenaars erg negatief in de publiciteit worden gebracht. Zo oriŽnteerde zij zich ook bij het rijstverwerkingsbedrijf Sun Rice NV, waar de directie reeds enkele maatregelen heeft getroffen.

Foto: ATM-minister Joyce Amarello-Williams en haar delegatie krijgen uitleg van Freddy Tawjoeram over het kafverbrandingsproces.

Sun Riceí financieel directeur Freddy Tawjoeram, zei bijzonder ingenomen te zijn met dit bezoek en dat het ook een goed gevoel geeft dat de centrale overheid ook aandacht schenkt aan dit slepend probleem. De ATM-minister kon persoonlijk zien wat de noodmaatregelen zijn die dit bedrijf heeft getroffen. Zo heeft Sun Rice hoge muren opgetrokken in de buurt van het kaf en een machine ingezet die continu de grote hopen kaf plat stoot. Ook wordt de as op geregelde tijden nat gemaakt. Tawjoeram liet de minister verder weten dat hiermee de last zeker wordt verminderd, maar dat anderzijds de financiŽle last met betrekking tot de prijs van witte rijst door de extra kosten ook haar effect heeft. De concurrentiepositie in het buitenland wordt dan moeilijker met de extra kosten en zal de lokale markt niet kunnen worden voorzien van goedkope rijst. Freddy Tawjoeram zei aan DBS dat de export van padie ook een alternatief is om het kafverbrandingsprobleem te reduceren, maar dat de lokale markt wel goed en veilig gesteld moet worden.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

,29-05-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics