Nickerie.Net, maandag 29 mei 2006


Bewustwordingscampagne voor betere bescherming Surinaamse kustvogels

Nickerie - Middels het overhandigen van een poster, een folder, en een sticker over de rode ibis en andere beschermde kustvogels aan de minister van ROGB, Michael Jong Tjien Fa, door Dr. Arie Spaans, voorzitter van de Stichting Vrienden van STINASU uit Nederland, werd vrijdag het startsein voor het project ‘Enhancing awareness for better protection of Ibis and other protected waterbirds in Suriname’ gegeven.

Doel van dit project is om het beheer en de bescherming van de rode ibis en andere beschermde kustvogels te versterken. Volgens Dr. Spaans heeft Suriname een bijzondere kust dat heel voedselrijk is. Het is daardoor niet alleen een kraamkamer voor verschillende commercieel belangrijke vis - en garnalensoorten, maar ook een broed - en voedselgebied voor grote aantallen watervogels. Ook trekvogels uit Noord -Amerika die de koude winter daar ontvluchten, overwinteren hier. De kust van Suriname is daarom van grote internationale betekenis. De overheid heeft dat belang al lang geleden onderkend.

Die heeft niet alleen delen van de kust die belangrijk zijn voor vogels aangewezen als natuurreservaat, maar het grootste deel van de kust ook de bestemming van bijzonder beheersgebied gegeven. De minister vindt het van groot belang dat dit werk wordt gecontinueerd. Hij deelde mee dat de regering twee miljoen hectare grond heeft gecommitteerd en gepresenteerd als deel van bewustwording van ons natuurbehoud. Hij kreeg ook een exemplaar van Dr. Spaans’ boekje over de kustvogels mee om zich eventueel verder te verdiepen in de achtergronden van deze campagne.

Santi Sieuw

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

,29-05-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics