Nickerie.Net, maandag 29 mei 2006  


Extra kunstmest voor rijstboeren

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De Productie Verwerking Coöperatie Middenstand (PVCM) levert deze week een hoeveelheid van 500 metrieke ton kunstmest uit Trinidad voor de rijstboeren in het district Nickerie. De kunstmest zal verdeeld worden onder de boeren die eerder hun bestellingen hadden geplaatst bij de organisatie, zegt PVCM-voorzitter Harinandan Oemraw.

Vorige week had deze boerenorganisatie in samenwerking met de Nederlandse financier Bhan Ramdjiawan vijftien ton van acht verschillende soorten bestrijdingsmiddelen geïmporteerd. “We zijn blij dat de producten reeds bij de aanvang van de voorjaarsinzaai 2006 aanwezig zijn in de handel.” Door deze import van de PVCM zullen er straks geen tekorten optreden. Ook staat de organisatie klaar om een tweede partij te bestellen. De voorzitter adviseert de boeren om hun goederen tijdig op te slaan.

Er is inmiddels een aanvang gemaakt met de voorjaarsinzaai. Volgens Oemraw loopt de inzaai vanwege een tekort aan irrigatiewater en het uitblijven van de regen, in bepaalde polders heel stroef. “Indien de regens de komende dagen uitblijven, zal naar andere mogelijkheden moeten worden uitgekeken. De regering moet stand-by zijn om tijdig in te komen met de nodige middelen,” zegt Oemraw.

In de polders die wel over voldoende water beschikken, hebben de kleine boeren al tussen 500 tot 600 ha. ingezaaid. Er zijn ook grote boeren die samen ongeveer dezelfde hoeveelheid hebben ingezaaid. De verwachting is dat begin volgende maand de inzaai goed opgang zal komen, maar dan zal er voldoende water aanwezig moeten zijn om de gronden nat te kunnen bewerken.-.

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,29/05/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics