Nickerie.Net, vrijdag 02 juni 2006  


Martinair start in november met vluchten naar Suriname

Paramaribo - Martinair vliegt vanaf november op Paramaribo. Hiermee is Martinair de eerste vliegmaatschappij die gebruik maakt van de 'open sky' mogelijkheden. Vooralsnog mikt Martinair op de koude maanden, waarbij overwinteraars als de belangrijkste doelgroep wordt gezien. 

De vluchten gaan rechtstreeks naar Paramaribo en op de terugweg wordt ook Trinidad and Tobago aangedaan. Met de rechtstreekse vlucht is een einde gekomen aan de jarenlange monopolie van KLM en SLM.

Martinair begint met een introductietarief van  Euro 398,- exclusief belastingen en brandstoftoeslagen (ca. 200 euro). Geschat wordt dat de uiteindelijke reissom tegen 600 euro zal komen te liggen. Ticketverkoop begint op 1 juni.

Suriname reizigers hebben zich in de KLM-SLM monopolie periode zich mateloos geŽrgerd aan de misbruik van deze situatie. De sterke familieband tussen Surinamers in Nederland en Suriname diende als een soort van garantie voor de maatschappijen, dat ondanks de hoge prijzen toch voldoende tickets kon worden verkocht. Er zijn genoeg gevallen bekend waarbij minder draagkrachtige familieleden gedwongen waren met vaak geleend geld een business class ticket te kopen om bijvoorbeeld een begrafenis van een naaste familielid bij te wonen. Hierover kunnen boekdelen worden geschreven.

Van de Surinaamse kant werd gevreesd voor faillissement van de SLM door het verdwijnen van de monopolie. SLM kamp al jaren met overtollig personeel en hierdoor ook met disproportionele hoge overheadkosten. In de samenleving wordt SLM zelfs gelieerd met een politieke partij, waarbij loyalisten automatisch op een functie bij dit semi-overheidsbedrijf kunnen rekenen.

Nu Martinair op Suriname gaat vliegen, krijgt dit land eindelijk ook een echte toeristische status onder het brede Nederlandse publiek. Meer dan ooit zal 'Suriname' pronken als vakantiebestemming op allerlei brochures en advertenties. Suriname heeft zeker in de afgelopen vijftien jaren veel kansen laten liggen op het gebied van toerisme, mede door het in stand houden van KLM-SLM monopolie. De toeristen zullen nu zeker in grotere getallen komen, de bal ligt echter bij de Surinaamse toerisme autoriteiten om de toeristen aangename verblijf te bieden en hierdoor een positief spin-off te creŽren.

Bron/Copyright:

Nickerie.net

,31/05/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics