Nickerie.Net, dinsdag 30 mei 2006


Mini - informatiebeurs voor jongeren te Nickerie

Nickerie - Het onderdirectoraat Jeugdzaken van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling,(Minov) organiseert in samenwerking met diverse Gouvernementele en Niet - Gouvernementele organisaties en met financiële ondersteuning van de Unicef een mini-informatiebeurs voor Jongeren in Nw. Nickerie. De beurs vindt plaats van donderdag 1 t/m zaterdag 3 juni. De openingstijden zullen zijn: donderdag en vrijdag van 09.00 u – 13.00 u n.m. en van 17.00 u – 20.00 u n.m.

Op zaterdag is de beurs alleen ‘s morgens van 9-13uur geopend. De locatie is Sitalsingh / Ramjaneeschool. Deze beurs is bedoeld voor leerlingen van de 5e en 6e klas van alle basisscholen en alle VOJ - en VOS - scholen in de districten Coronie en Nickerie, inclusief Wageningen, evenals voor werkende en niet - werkende jongeren en voor ouders.

Middels deze beurs wil het onderdirectoraat de bezoekers doen informeren c.q voorlichten over de studiemogelijkheden en studiefaciliteiten na de basisschool, seksualiteit / Hiv/ Aids, Basic Life Skills, kinderrechten,drugs en tienerzwangerschappen. De leerlingen zullen onder leiding van leerkrachten met bussen van hun scholen naar en van de beurs worden vervoerd.

De verwachting is dat de leerlingen na het bezoek beter in staat zullen zijn een gerichte keuze te maken voor vervolg onderwijs en training, en een gezondere levensstijl zullen ontwikkelen.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

30-05-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics