Nickerie.Net, dinsdag 30 mei 2006  


ATM moet zichtbaar worden

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Het streven is erop gericht het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) nadrukkelijk zichtbaar te maken in het westen van het land. ATM-minister Joyce Amarello-Wiliams wil institutionele versterking op de afdeling van haar departement in het rijstdistrict. Amarello-Williams was het afgelopen weekend op werkbezoek in Nickerie. “We zijn in Paramaribo nog bezig om goed gestalte te geven aan Milieu en Technologische Ontwikkeling.” Het ligt ook in de bedoeling om veel te gaan doen aan samenwerking met andere instanties als het gaat om arbeidsinspecties in Nickerie.

De bewindsvrouw wil het werk effectiever zijn beslag te laten hebben. Er zijn heel wat klachten in Nickerie van arbeiders in vooral de padieverwerkingsbedrijven, die onder slechte omstandigheden moeten werken. Wat dat betreft, zegt Amarello-Williams, zijn er andere stagnerende zaken die ervoor zorgen dat het effect van ATM niet merkbaar is. De afdeling in Nickerie heeft als taak deze zaak op te sporen en de problemen vast te leggen. Samenwerken met de werkgevers om deze blokkades op te heffen, zal volgens de bewindsvrouw maken dat het effect van haar departement zichtbaar wordt. De informatievoorziening naar de werkende klasse moet worden opgevoerd. “De mensen moeten erop gewezen worden hoe ze innovatie kunnen inbrengen in de verschillende bedrijfsactiviteiten, zodat hun productie ook omhoog gaat.” Onderweg naar Nickerie heeft de bewindsvrouw ook het district Saramacca aangedaan.-.

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,30/05/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics