Nickerie.Net, donderdag 01 juni 2006  


Controle ‘back track’ onder de loep

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De commissie Vreemdelingenbeleid van het ministerie van Justitie en Politie en de commissie ‘Back Track-route Nickerie’ zijn gisteren bijeengekomen op het districtscommissariaat te Nieuw-Nickerie. Er is breedvoerig gesproken over het controleerbaar maken van het personenverkeer via de zogenaamde ‘back track’-route over de Corantijnrivier.

De 'Back Trackroute Nickerie' over de Corantijn

De commissie Vreemdelingenbeleid, die uit vertegenwoordigers van verschillende ministeries bestaat, wil samen met de autoriteiten in Nickerie komen tot concrete en uitvoerbare voorstellen. “Het hoofddoel is om te geraken tot een goede controle bij de westgrens”, zegt districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar, die voorzitter is van de commissie in Nickerie. Op 29 juni moeten realiseerbare voorstellen aangedragen worden. Hierna zullen deze worden bestudeerd en vervolgens aan minister Chandrikapersad Santokhi gepresenteerd.

Deze gang van zaken wordt toegejuicht door de bootseigenaren die jarenlang de illegale route hebben onderhouden over de Corantijnrivier. “We weten dat men vorig jaar een aanvang had gemaakt met de regulering van de ‘back track’, maar dat is nooit van de grond gekomen”, aldus een booteigenaar. De belanghebbenden zeggen dat de hele zaak om nog onbekende reden getorpedeerd werd in de stad. Er was een heel plan opgesteld om de controle op te voeren langs de Corantijnrivier. Bij de activiteiten bij de oversteekplaats zijn meer dan honderd mensen direct betrokken en zij verdienen hun brood door reizigers te helpen overzetten van en naar Guyana.-.

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,31/05/2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics