Nickerie.Net, vrijdag 02 juni 2006  


Advertentie Martinair actie-tarief  vooral boerenbedrog

 

Nickerie - Martinair lijkt qua advertentie in de voetsporen te treden van KLM en SLM. Martinair adverteert met actietarieven van 199,- euro, echter gaat het hier om een enkel reis, wat praktisch zelden van toepassing is. Een retourtje Paramaribo -Amsterdam komt dus neer op 398 euro's. Met toeslagen komt de  uiteindelijke prijs neer op bijna 600,- euro's. Maar wie de proef op de som neemt op de website van Martinair om een ticket te boeken voor de laagste tarief, komt bedrogen uit, want er zijn haast geen stoelen beschikbaar voor deze prijs.

 

Hieronder volgt en voorbeeld van een proefboeking: hier werd voor de optie gekozen economy-budget class, maar men kreeg telkens weer een veel duurdere stoel aangeboden. In het verleden hebben SLM en KLM langdurige advertentiecampagne gevoerd met goedkope tarieven, terwijl volgens insiders de stoelen al gereserveerd waren voordat de advertenties gepubliceerd werden.

 

Voorbeeld:

Heenreis: 19 december 2006

Terugreis: 02 januari 2007

 

 

van Amsterdam Schiphol naar Paramaribo    
Prijs overzicht per: Volwassene
Ticketprijs: (exclusief belastingen) 1218.00
Toeslag(en):
(CJ) NEDERLAND - LUCHTHAVEN VEILIGHEIDS TOESLAG 12.78
(RN) NEDERLAND - PASSAGIER SERVICE TOESLAG 13.22
(VV) NEDERLAND - GELUIDS ISOLATIE TOESLAG 2.00
(DS) SURINAME - INTL SAFETY FEE 3.89
(QS) SURINAME - PASSENGER FACILITY CHARGE 7.78
(SR) SURINAME - AIRPORT FACILITY CHARGE 17.11
(YR) BRANDSTOF TOESLAG 130.00
Boekingskosten (AMS-PBM) 5.00
Boekingskosten (PBM-AMS) 5.00
Totaal toeslag(en): 196.78

Totaal inclusief belasting(en) en toeslagen: 1414.78
x 1

Totaal per passagiers categorie: 1414.78

Totaal bedrag: Ä 1414.78

Beschikbaarheid stoelen

Farebase code(s):

Volwassene

SHRTNL

SHRTNL 

Bron/Copyright:

Nickerie.net

,02/06/2006

 


Eerder verschenen:

 

Martinair start in november met vluchten naar Suriname

Paramaribo - Martinair vliegt vanaf november op Paramaribo. Hiermee is Martinair de eerste vliegmaatschappij die gebruik maakt van de 'open sky' mogelijkheden. Vooralsnog mikt Martinair op de koude maanden, waarbij overwinteraars als de belangrijkste doelgroep wordt gezien. 

De vluchten gaan rechtstreeks naar Paramaribo en op de terugweg wordt ook Trinidad and Tobago aangedaan. Met de rechtstreekse vlucht is een einde gekomen aan de jarenlange monopolie van KLM en SLM.

Martinair begint met een introductietarief van  Euro 398,- exclusief belastingen en brandstoftoeslagen (ca. 200 euro). Geschat wordt dat de uiteindelijke reissom tegen 600 euro zal komen te liggen. Ticketverkoop begint op 1 juni.

Suriname reizigers hebben zich in de KLM-SLM monopolie periode zich mateloos geŽrgerd aan de misbruik van deze situatie. De sterke familieband tussen Surinamers in Nederland en Suriname diende als een soort van garantie voor de maatschappijen, dat ondanks de hoge prijzen toch voldoende tickets kon worden verkocht. Er zijn genoeg gevallen bekend waarbij minder draagkrachtige familieleden gedwongen waren met vaak geleend geld een business class ticket te kopen om bijvoorbeeld een begrafenis van een naaste familielid bij te wonen. Hierover kunnen boekdelen worden geschreven.

Van de Surinaamse kant werd gevreesd voor faillissement van de SLM door het verdwijnen van de monopolie. SLM kamp al jaren met overtollig personeel en hierdoor ook met disproportionele hoge overheadkosten. In de samenleving wordt SLM zelfs gelieerd met een politieke partij, waarbij loyalisten automatisch op een functie bij dit semi-overheidsbedrijf kunnen rekenen.

Nu Martinair op Suriname gaat vliegen, krijgt dit land eindelijk ook een echte toeristische status onder het brede Nederlandse publiek. Meer dan ooit zal 'Suriname' pronken als vakantiebestemming op allerlei brochures en advertenties. Suriname heeft zeker in de afgelopen vijftien jaren veel kansen laten liggen op het gebied van toerisme, mede door het in stand houden van KLM-SLM monopolie. De toeristen zullen nu zeker in grotere getallen komen, de bal ligt echter bij de Surinaamse toerisme autoriteiten om de toeristen aangename verblijf te bieden en hierdoor een positief spin-off te creŽren.

Bron/Copyright:

Nickerie.net

,31/05/2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics