Nickerie.Net, zondag 04 juni 2006  


Henri Ori beleidsadviseur op onderwijs

Eric Mahabier

Paramaribo - Als beleidsadviseur op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling is Henry Ori, onderwijskundig technoloog en voorzitter van de Unie van Progressieve Surinamers (UPS), aangesteld. De Raad van Ministers heeft in zijn reguliere vergadering van woensdag de missive daartoe goedgekeurd. Deze mededeling doet onderwijsminister Edwin Wolf. Volgens de bewindsman is Ori op basis van zijn “deskundigheid en goede capaciteiten” voor deze functie aangetrokken. Zijn politieke kleur speelt geen enkele rol.

Wolf zelf is afkomstig uit Pertjajah Luhur en vindt dat personen op basis van hun ervaring en deskundigheid moeten worden ingezet. “Het is een heel positief gebaar na het traject dat ik bewandeld heb, met valkuilen en bommenwerpers. Maar daar praten we niet meer over en we zetten ons nu positief in voor het land en jeugd”, geeft Ori als eerste reactie hierop. Op de vraag of hij met een andere politieke kleur niet de nodige problemen op het ministerie kan krijgen, antwoordt hij: “Laten we ons nationaal opstellen en met z’n allen kijken welke ondersteuning gegeven kan worden aan het ministerie en het beleidsprogramma.”

Ori wil zijn deskundigheid inzetten voor het ontwikkelen van een “stevig beleidsprogramma” en het invoeren van een beter onderwijssysteem. Eén van de dingen waaraan hij prioriteit wil geven, is de institutionele versterking van het ministerie. Daardoor moet het ministerie in staat zijn de doelstellingen beter uit te voeren en de beleidsplannen, waaronder het sectorplan, ten uitvoering te brengen. Hij is per 1 maart aangesteld.

Ori heeft zowel in Nederland als de Verenigde Staten gestudeerd. Daarnaast heeft hij ruime werkervaring op nationaal en internationaal vlak. In Nederland heeft hij onder andere voor Philips gewerkt. Voor deze maatschappij heeft hij diverse projecten uitgevoerd in Singapore, Argentinië, Australië en Nieuw-Zeeland. Verder was hij verbonden aan de Nederlandse gemeente Amsterdam. Hij was drie jaren in dienst van het ministerie van Planning en Ontwikkelingssamenwerking in Suriname en trad later in dienst van het consultantsbureau Ernst & Young. Nu werkt hij samen met Humphrey Bendt bij Bendt Training and Consultancy.-.

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,03/06/2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics