Nickerie.Net, maandag 05 juni 2006


CVLN voorman A.Sewrutton: vele padieboeren riskeren hun huis en haard te verliezen

Geplaatst: 05/06/2006

Nickerie - Het Comitť Verarmde Landbouwers Nickerie, CVLN, heeft in een brief aan vice-president Ram Sardjoe aandacht gevraagd voor de landbouwers die het steeds moeilijker krijgen. In de brief is aangegeven dat veel landbouwers als gevolg van de hoge bankrente en door de banken toegepaste regeling aangaande boeterente, velen van hen in dodelijke financiŽle problemen zijn gegooid. Ondanks de van overheidszijde verleende zachte rente en restitutie verbruiksbelasting op diesel, slagen de boeren er niet in om te geraken uit de financiŽle crisissituatie. Individuele benadering door de boeren naar de banken heeft nul op rekest opgeleverd.

Een landbouwer druk bezig met de natte grondbewerking van zijn Foto: Een landbouwer druk bezig met de natte grondbewerking van zijn perceel te Clarapolder in het district Nickerie.

Zelfs de Landbouwbank waar vele boeren zaken mee doen, heeft geen medewerking verleend. Het Comitť Verarmde Landbouwers Nickerie doet een beroep op VP Sardjoe om met name de Landbouwbank, die een staatsbank is, te bewegen om een regeling te treffen voor de landbouwers,die in elk geval het bedrag van de leensom reeds hebben betaald, maar als gevolg van de rentebepaling failliet dreigen te gaan met het gevaar van veiling van hun bezittingen.

Het CVLN benadrukt verder in zijn schrijven dat indien er geen actie wordt genomen vanuit de zijde van de regering, de boeren op korte termijn over de kop zullen gaan en huis en haard zullen verliezen. Ook hebben zei de VP erop geattendeerd dat zulks het landbouwersberoep enorm zal schaden en de belangstelling voor deze job een keertje totaal verloren zal gaan. Het wachten is nu op een reactie van vice-president Ram Sardjoe.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

05-06-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics