Nickerie.Net, maandag 05 juni 2006


Mitesh Bhaggoe: ’Jongeren uit het westen hebben nuttige info-beurs gehad’

Geplaatst: 05/06/2006

Nickerie - Volgens Mitesh Bhaggoe, ondervoorzitter van het Jeugdparlement, is de laatst gehouden mini-informatiebeurs gezien worden geslaagd. Bhaggoe die Nickerie vertegenwoordigt in het Jeugdparlement, zei in een vraaggesprek dat studie-informatie naar jongeren door te spelen van eminent belang is. Informatie is heel belangrijk om jongeren voer te geven, waardoor zij op het juiste moment de beste voor hen liggende beslissing kunnen nemen hoe hun toekomst eruit zal zien.

Foto: Jeugdparlementariër Mitesh Bhaggoe spreekt enkele jongeren toe op de mini- infobeurs welke in Nickerie is gehouden.

Mitesh Bhaggoe zei ook dat jongeren in de districten vaak verstoken zijn van informatie, waardoor zij niet in staat zijn de juiste keuze te maken en op den duur slabakken in een studierichting die hen niet interesseert en zo nog meer achter raken of gedemotiveerd worden om niet verder te studeren. Nu de jongeren uit het westen van ons land beter geïnformeerd zijn over de studiemogelijkheden in ons land, hoopt Bhaggoe dat deze groep beter gemotiveerd is om door te zetten.

Hij deed een beroep op de beleidsmakers, doelende op de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling om een gezond klimaat te creëren voor de jongeren om verder te kunnen studeren.

De Jeugdparlementariër is ook van mening dat de beurs zeker weer in Nickerie en overige districten moet worden gehouden. Waar nodig zal het Jeugdparlement inspringen om de nodige ondersteuning te bieden. De mini-infobeurs in Nickerie,heeft meer dan tien duizend bezoekers gehad,waarvan zevenduizend bestond uit scholieren van Coronie, Wageningen en Nickerie.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

05-06-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics