Nickerie.Net, maandag 05 juni 2006


Nickerie herdenkt 133 jaar hindoestaanse immigratie

Geplaatst: 05/06/2006

Nickerie - Ondanks de kleine opkomst heeft SCV Shantie toch alles voor mekaar kunnen krijgen om dit jaarlijks terugkerende culturele evenement n.l. de Hindoestaanse Immigratie te herdenken.Voorzitter drs. K. Matai zei bij de herdenking 133 jaar Immigratie dat deze dag nimmer in het vergeetboek mag geraken.

Foto: Kinderen van het kindertehuis Gaytrie brengen een Bhadjan ten gehore tijdens de herdenking van 133 hindoestaanse immigratie.

De dag moet steeds in het licht geplaatst worden als een stukje dankbaarheid naar de voorouders die de moed en de durf hadden opgebracht om naar ons land te komen, waar zij onder zeer erbarmelijke omstandigheden arbeid hebben moeten verrichten.

Het resultaat van hun offers is heden ten dage volgens Matai overal zichtbaar. Burgervader Bhagwatpersad Shankar voegde eraan toe dat de hindoestaanse voorouders de basis hebben gelegd in tal van sectoren binnen de samenleving en haast niet weg te denken zijn. Aan de jongeren gaf hij mee dat zij nooit hun identiteit moeten vergeten. Ook deed hij op hen een beroep om cultuur en traditie hoog in het vaandel te houden waardoor deze van generatie naar generatie overgedragen zal worden.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

05-06-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics