Nickerie.Net, vrijdag 09 juni 2006


Drijfgras grote blokkade pompgemaal Clarapolder

Nickerie - De padieboeren die momenteel bezig zijn met de natte grondbewerking, zijn nogal boos dat het water bepaalde van de arealen nog niet goed heeft bereikt. De regenval van de afgelopen dagen heeft enigszins geholpen, maar dan nog snakken de percelen naar water.

Foto: Het drijfgras wordt weggehaald. Door dit probleem kan het pompgemaal niet optimaal water pompen naar de omliggende landbouwgebieden.

Naar het nu is gebleken kan het pompgemaal te Clarapolder niet optimaal functioneren omdat het gras dat wordt aangevoerd, de grote boosdoener blijkt te zijn om het water maximaal weg te pompen. Pompbeheerder Bhulai deelde DBS mede dat de pompactiviteiten steeds weer onderbroken moeten worden om het gras uit het water te halen. Voor zover hebben zij als noodoplossing om verderop van het gemaal houten palen te plaatsen die het drijfgras moet tegenhouden, waarna deze op gezette tijden wordt verwijderd door een hydraulische graafmachine die steeds stand by is. Bhulai zei verder dat meer dan 60% van de boeren al water hebben. De gebieden die iets hoger liggen, moeten het nog even ontberen vanwege deze stagnatie.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

09-06-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics