Nickerie.Net, dinsdag 13 juni 2006


Slordige omgang met menselijke resten bij crematie-oord Rijsdijk aan de Corantijn

Nickerie - Dat er erg nonchalant wordt omgegaan met menselijke resten die overblijven na een crematie, wordt ernstig betreurd door velen in het district Nickerie. Recentelijk hebben arbeiders van OW, afdeling Nickerie, bij onderhoudswerkzaamheden van de dijk nabij het crematie-oord te Corantijn alarm geslagen toen zij geconfronteerd werden met botten en andere resten, die onvolledig waren afgebrand.

Menselijke resten (in het wit) tussen al de houtskool

Overgebleven resten worden alsnog verder verbrand wat geen gebruikelijke zaak is.

Op de locatie zijn er ook tal van andere spullen aangetroffen die worden gebruikt bij crematies en die erg slordig zijn opgeruimd. In deze wordt de familie van de gecremeerde en een bekende uitvaartbedrijf in Nickerie verantwoordelijk gesteld. Een informant wist DBS te vertellen dat dit niet de eerste keer is dat zoiets zich voltrekt. Een pandit die DBS te woord stond, zei dat dit zo niet kan.

Het is een stukje eer die niet volledig is geschonken aan de overledene. Men moet volgens hem geen grappen maken bij rituelen. Op families doet hij een dringend beroep om steeds zowel voor, tijdens en na de crematie, aanwezig zijn en erop toe te zien dat alles netjes wordt opgeruimd.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

13-06-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics