Nickerie.Net, dinsdag 13 juni 2006  


Jeugdparlement luistert naar Wageningense veld

door Lorenzo Irion

Nickerie - Het Jeugdparlement trekt zich het lot aan van de jongeren van Wageningen. Een delegatie van het Nationaal Jeugd Instituut bracht twee weekends geleden een bezoek aan deze woonplaats om zich te verdiepen in de problematiek van haar jeugdige bewoners. De delegatie bestond behalve uit jeugdparlementariërs, uit twee youth officers en de Caricom-jeugdambassadeur, Yldiz Beighle.

Het bezoek geeft inhoud aan een motie van de jongeren van Wageningen bij het gehouden Nationaal Jongeren Congres in april. Daarin hadden zij geëist dat de leiding van het Jeugdparlement poolshoogte neemt van de “uitzichtloze situatie” van de jongeren aldaar. Volgens voorzitter Melvin Bouva ontbreekt het inderdaad aan alle randvoorwaarden voor de jeugd om aan de minimale behoeften te voldoen. “Zowel acute als tweedelijns medische hulp ontbreken. Er is ook geen brandweer en we zouden het betreuren als er eerst een slachtoffer moet vallen voor er een oplossing komt. Verder zijn er slechte transport-, onderwijs- en recreatiemogelijkheden”, somt Bouva op.

Aan de jeugd die goed uiting gaf aan de jongerenparticipatie-gedachte, overhandigde de delegatie een pakket met sportmateriaal. Verder is met haar overeengekomen om noodzakelijke voorzieningen waaronder brandpreventie en transport, zelf ter hand te nemen. De jongeren die zich hebben gebundeld in de Wageningen Jongeren Organisatie (WAJO), waarvan Bouva de installatie pleegde, zullen de handen uit de mouwen te steken en dringende zaken zoveel mogelijk zelf aanpakken.

Met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zal contact worden gemaakt om na te gaan in welke fase de voorbereidingen zijn om een middelbare school in het district op te zetten. Bouva: “De geconstateerde zaken en oplossingen zullen we, tijdens ons regulier onderhoud met hem, onder de aandacht brengen van president Venetiaan,.”.-.

 

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,13/06/2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics