Nickerie.Net, dinsdag 13 juni 2006  


Regulering back-track route stapje verder
 

Nickerie - Het ministerie van Justitie en Politie gaat binnenkort controleposten instellen op de zogenoemde backtrackroute in Nickerie, om het personen- en goederenverkeer via dit traject te reguleren. Onlangs heeft een gemengde werkgroep zich in Nickerie georiënteerd en enkele aanbevelingen gedaan. “We gaan daar controleposten zetten van de Militaire Politie, van de politie en van de douane en er komt een registratiesysteem voor de boten”, antwoordt justitieminister Chandrikapersad Santokhi op vragen van de Ware Tijd.

Personen die via deze, nu nog illegale, route Suriname binnenkomen, zullen alle vereiste documenten bij zich dienen te hebben. De plannen worden nog uitgewerkt en de bewindsman hoopt dat het beleidsdocument binnen enkele maanden gereed zal zijn. De werkgroep heeft als opdracht om in haar rapport aandacht te besteden aan regulering van de veerdienst, waarbij gelet wordt op veiligheid, registratie en vergunningplicht. Ook zal de commissie verdere besprekingen moeten voeren over de toegangs- en immigratieprocedure. Woensdag informeerde Santokhi de Raad van Ministers over de aanpassingen in het vreemdelingenbeleid. Hij benadrukte dat de nieuwe grensposten officieel bij wet vastgesteld moeten worden. De regulering van de illegale route is volgens hem belangrijk voor de veiligheid van Suriname in het algemeen en die van Nickerie in het bijzonder.

 

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,13/06/2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics