Nickerie.Net, woensdag 14 juni 2006  


Boot met kunstmest gezonken

Beta Debidien en Isaak Poetisi

NIEUW-NICKERIE/ PARAMARIBO - Het motorschip Perfect Love met aan boord 500 ton ureum voor Surinaamse rijstboeren, is vorige week voor de kust van Venezuela gezonken. Het schip was vanuit Trinidad onderweg, met als eindbestemming Nieuw-Nickerie. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

 "De kunstmest die verloren is gegaan, was een deel van de hoeveelheid ureum die besteld is door de boerenorganisatie", zegt Harinandan Oemraw, voorzitter van de Productie Verwerking Coöperatie Middenstandspolder (PVCM). Volgens hem zal slechts een kleine groep boeren een tekort hebben aan kunstmest om de eerste bemesting te kunnen uitvoeren. "Zij zullen wel begrip moeten opbrengen voor dit ongeluk", vindt Oemraw.

Ongeveer 6.000 ton kunstmest is nodig voor de rijstsector in Nickerie. Oemraw verwacht uiterlijk dinsdag aanstaande van de leverancier een veel grotere partij kunstmest uit Trinidad. Volgens Emile Baanks, directeur van het gelijknamig scheepvaartagentschap Baanks Shipping, is op de dag van het vergaan van de boot door de rederij in Port of Spain gemeld, dat het schip op dezelfde dag koers had gezet naar Suriname. Afgelopen maandag heeft de rederij melding gemaakt van de slechte tijding, zegt Baanks. “We verwachtten een schip met ureum, maar over het vergaan ervan is ons nog niets bekend”, zegt Annel Edenburg, Manager Loodsservice van de Maritime Autoriteit Suriname (MAS) desgevraagd.-.

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,14/06/2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics