Nickerie.Net, vrijdag 16 juni 2006  


Educatief tv-programma in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De afdeling Inspectie Basisonderwijs van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling start morgen in samenwerking met het televisiestation Soekhoe’s Broadcasting Suriname (SBS TV) een educatief programma genaamd ‘GLO verrijk je kennis” voor de lagere scholen in Nickerie.

Met dit programma wil de afdeling in Nickerie het kijkpubliek, maar meer in het bijzonder de leerlingen van de lagere scholen op een educatief verantwoorde manier bezig te houden, deelt rayon-inspecteur Roy Katisah desgevraagd mee. Daarnaast wil hij op deze manier steun geven aan vooral de leerlingen van de zesde klas die volgend maand de schooltoets zullen maken.

Aan het programma werken ook mee de schoolleiders en de leerkrachten die voor de vragen zullen zorgen. “Het wordt een soort competitie waarbij de herhaling van de leerstof van de zesde klas voorop gesteld zal worden” zegt Katisah. Er zijn in totaal acht programma’s met per keer 24 vragen, die allemaal betrekking hebben op de komende toets. Er doen 22 basisscholen mee in het rayon Nickerie. De scholen zijn onderverdeeld in clusters, namelijk Nieuw-Nickerie, Oost en West. Deelname zal door middel van loting bepaald worden en van elke cluster zal steeds één school deelnemen. Per school worden één jongen en één meisje afgevaardigd naar het programma. Het programma zal elke dinsdag- en donderdagmiddag steeds om half vijf uitgezonden worden door SBS.

“Dit is inderdaad een kans voor de leerlingen om hun kennis te verrijken”, reageert Radjkoemar Autar, schoolhoofd van de OS I Hamptoncourtpolder.Hij vindt dit programma op zich zelf een goed idee, maar de periode is niet zo best, omdat vele mensen in de middaguren de WK-wedstrijden zullen volgen en geen tijd aan het schoolprogramma zullen besteden.-.

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,16/06/2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics