Nickerie.Net, dinsdag 20 juni 2006


Rashied Doekhie: occupatiewet geeft groenlicht voor meten met twee maten

Nickeriaan zijn dan in het nadeel

Nickerie - De NDP- parlementariër Rashied Doekhie is niet te spreken over het feit dat het lid Carmelita Ferreira via een radiostation in Paramaribo gezegd heeft dat hij etnisch bezig is. Doekhie zei in een vraaggesprek dat zijn collega bewust een station in Paramaribo heeft gekozen dat niet bereikbaar is voor Nickerianen, waar zij zaken kan entameren die niet correct zijn. Volgens Doekhie moet men niet proberen mensen in kwaad daglicht te zetten en doen alsof men praat over nieuwe dingen onder de zon. Hiermee bedoelt hij dat het lid Ferreira tijdens het bezoek van TCT’s minister Alice Amafo aan Nickerie voor een hele boel zaken aandacht heeft gevraagd, die naar zijn zeggen door hem in het parlement al zijn aangekaart.

Foto: Rashied Doekhie

Toen had Ferreira aandacht gevraagd voor het mediabeleid in Nickerie, zonder exact aan te geven wat fout is. Anderzijds heeft Ferreira niet gezegd hoe zij bij de verkiezingen het volk en de pers heeft gebruikt om zichzelf naar boven te krijgen. Op een vraag hoe hij de occupatiewet vindt, zei Doekhie dat hij tegen deze wet is en dat stemmen op deze wet betekent dat het Surinaams volk verder wordt opgedeeld. Als voorbeeld haalde hij aan dat binnenlandbewoners zich wel te allen tijde een stukje grond mogen toe-eigenen, terwijl een hardwerkende Nickeriaan met zijn gezin direct wordt opgesloten als die een stukje grond voor zich neemt. Hij maakte ook duidelijk dat de rijstsector niet etnisch is, maar bestaat uit verschillende bevolkingsgroepen die hun brood daarin verdienen. Anderen weten niet waarover ze praten, zei Doekhie. Hij zet de aantijgingen van Ferreira in het licht dat de pers de persoon Doekhie niet meer de gelegenheid moet geven om zijn zegje te doen. Doekhie benadrukte dat de pers de ogen en de oren zijn van het volk en zijn stem steeds via de pers naar het volk toe zal laten horen. Ferreira was zowel op haar huisnummer en mobiel niet bereikbaar voor enig commentaar.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname / Nickerie.Net

19-06-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics