Nickerie.Net, maandag 19 juni 2006  


LISP wil 1000 aanvragers bouwsubsidie geven

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Het Low Income Shelter Program (LISP) wil in het jaar 2006 aan tenminste duizend aanvragers bouwsubsidie verstrekken. Het LISP verschaft bouwsubsidies aan personen in lage inkomensklassen. De organisatie heeft momenteel al 1.440 aanvragen goedgekeurd, waarvan bij 500 het werk reeds is opgeleverd, zegt Judith Brielle, managing director van het LISP. Ze zegt dat Nickerie met twintig procent van de aanvragen, het district is met het snelst groeiend aantal aanvragen en het staat daardoor na Paramaribo op de tweede plaats.

Aanvragers van bouwsubsidies melden zich aan bij het LISP

De organisatie begon in december 2003 met het ontplooien van activiteiten en had toen slechts één aanvraag voor bouwsubsidie. In 2004 ontving het LISP 165 aanvragen en het jaar daarop ongeveer 800. Dit programma wordt in 2008 officieel afgebouwd en daarna gaat een ander project van start.

 “Met de gelden die nog op de bankrekeningen staan, kunnen we nog ongeveer 4.300 mensen helpen”, zegt Brielle. Zij merkte op, dat niet iedereen mee kan doen met dit project, omdat die mensen net iets meer verdienen dan 1.070 Surinaamse dollar. Zij is bezig voor deze doelgroep een ander programma op te zetten namelijk, het Middle Income Shelter Program. Een groot probleem waarom mensen ook niet kunnen deelnemen aan het LISP-programma is, dat zij te lang moeten wachten op een zakelijke titel op hun bouwkavels. Brielle is ervan op de hoogte dat het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen momenteel bezig is om een oplossing te vinden voor dit probleem.

In Nickerie wordt het LISP vertegenwoordigd door de stichtingen Sahara en Sari. “Het is heel goed werk dat het LISP verzet in Nickerie”, zegt Harrypersad Oemrawsingh, een belanghebbende. “Het geld is niet veel, maar het helpt wel.”-.

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,19/06/2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics