Nickerie.Net, maandag 19 juni 2006  


Paleisrevolutie bij bestuur veehouders in Nickerie

Richenell Small

Nieuw Nickerie Er is wederom grote onenigheid ontstaan binnen het bestuur van de vereniging van Veehouders Corantijn en van Drimmelenpolder (VVN) in het distrikt Nickerie. Het blijkt dat Koendan Gobardhan (voorzitter) en Bramdew Rampadarath (secretaris) na jaren nauw te hebben samengewerkt nu definitief uit elkaar zijn gegaan en elkaar in feite de oorlog hebben verklaard.

Foto : Het bestuur Gobardhan in betere tijden. Uiterst rechts voorzitter Koendan Gobardhan. Naast hem zitten (vrnl)ondervoorzitter Mohamed Raja Amadkhan, secretaris Bramdew Rampadarath en penningmeester Shamkoemar Ramdhan. Foto : Het bestuur Gobardhan in betere tijden. Uiterst rechts voorzitter Koendan Gobardhan. Naast hem zitten (vrnl)ondervoorzitter Mohamed Raja Amadkhan, secretaris Bramdew Rampadarath en penningmeester Shamkoemar Ramdhan.

Deze onenigheid is ontstaan nadat niet zo lang geleden districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar alle bescheiden van de VVN aan het bestuur van deze organisatie heeft overgedragen. Hierdoor lijken er zelfs drie groepen te zijn in het VVN-bestuur dat formeel slechts uit zeven personen bestaat. Volgens Rampadarath heeft zijn voorzitter samen met twee andere heren, waaronder en Guyanees, een stichting in het leven hebben geroepen en proberen nu een stuk terrein van de 1e Stalweide op naam van de stichting te krijgen.

Volgens de VVN-secretaris heeft Gobardhan hiermee in strijd gehandeld met de statuten, waardoor nu een proces op gang zal worden gebracht om hem als voorzitter af te zetten. Rampadarath wijst erop dat er een politioneel onderzoek gaande is naar ontoelaatbare handelingen die de voorzitter zou hebben gepleegd en dat hij op grond hiervan geen beheersdaden mag plegen.

Aan de minister van Ruimtelijke Ordening en Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft de VVN secretaris inmiddels schriftelijk gevraagd niet te vervallen in de fout die Errrol Alibux enkele jaren geleden als minister van Natuurlijke Hulpbronnen gemaakt heeft door grond in de Stalweide toe te wijzen aan Imro Manglie. Intussen blijkt ook dat vier bestuursleden van de VVN die onlangs geroyeerd waren de rechtmatigheid hiervan aanvechten.

De vier, Krishnakoemar Nunda, Mohamed Raja Amadkhan, Dewshahadatpersad Tewarie en Krisnanand Jokhoe, zijn ook van oordeel dat vanwege het politioneel onderzoek tegen voorzitter Gobardhan hij niet meer bevoegd is beheersdaden te plegen namens de VVN.

In de onoverzichtelijke situatie in het VVN-bestuur is het niet duidelijk aan welke kant penningmeester Shamkoemar Ramdhan staat. Hij trok samen op met Rampadarath en Gobardhan.

Bron/Copyright:

Suriname Times / Nickerie.net

,19/06/2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics