Nickerie.Net, dinsdag 27 juni 2006  


DNA - lid Ramdien bezoekt Nickeriaanse cellenhuizen

Nickerie - ParlementariŽr Harriette Ramdien heeft dezer dagen bezoekjes gebracht aan vier van de zes cellenhuizen van Nickerie. Reeds eerder oriŽnteerde zij zich bij de Penitentiaire Inrichting Hazard. Dit deed zij omdat zij van ex-gedetineerden heeft vernomen dat de toestand in de cellenhuizen niet rooskleurig is. ĎWat ik daar gezien heb en meegemaakt heb is gewoon verschrikkelijk. Niets is goed,í vervolgde Ramdien haar interview met DBS.

De gedetineerden moeten hun behoeften via een gat doen en de toestand is ook onhygiŽnisch voor zowel de gedetineerden als de politiemannen, die dagelijks in aanraking komen met deze mensen. Ook heeft Ramdien geconstateerd dat de bescherming van de politiemannen tegen de arrestanten te wensen overlaat. In het cellenhuis te Waldeck is er een groot gat via het toilet dat aangepakt dient te worden. Zij zal heel gauw werk van maken om naar de minister van Justitie te stappen zodat er heel gauw maatregelen komen. Volgens Ramdien heeft minister Chandrikapersad Santokhi steeds een open oor voor zaken. Een oplossing in deze kwestie ziet zij wel aankomen. Van politiefunctionarissen heeft Ramdien verder vernomen dat rapportages worden gedaan, maar dat er geen schot komt in de roos. Vaak wordt gezegd dat financiŽn het probleem is.

Geld mag volgens Ramdien niet als excuus worden gebruikt omdat bij de begrotingsbehandeling elk ministerie een bepaald budget toegewezen krijgt waarmee zeker een aantal zaken gerealiseerd kunnen worden. Een structurele aanpak in fase zal zeker problemen oplossen zegt Ramdien. De parlementariŽr gaf ook aan dat het buitenland vaak fondsen ter beschikking stelt, maar dat het huiswerk niet op tijd gemaakt wordt, waardoor deze gelden terugvloeien naar elders. Volgens Ramdien is er meer daadkracht nodig en een goed regeringsbeleid om meer te bereiken. Behalve de slechte sanitaire voorzieningen en de onhygiŽnische situatie in de cellenhuizen, zijn de verschillende politiestations en dienstwoningen ook sterk in verval geraakt

Bron/Copyright:

 DBS

,27/06/2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics