Nickerie.Net, dinsdag 27 juni 2006  


Arbitrale dwalingen drukken stempel op WK 2006

Ook AustraliŽ dupe scheidsrechter

Duitsland - Opnieuw is een wedstrijd op het WK voetbal geŽindigd in chaos door een arbitrale dwaling. Guus Hiddink werd met zijn AustraliŽ uitgeschakeld omdat scheidsrechter Medina Cantalejo een showduik van een Italiaan in de laatste minuut beloonde met een penalty. Eerder trok hij al zes gele kaarten en stuurde een Italiaan van het veld met rood. Zondagavond was de Rus Valentin Ivanov verantwoordelijk voor de puinhoop bij Nederland-Portugal waar hij zestien gele, inclusief vier rode kaarten trok, maar de grootste toneelspeler, Figo, vrijuit liet gaan.

Tot grote verontwaardiging van Hiddink trapt de Spaanse scheidsrechter Medina Cantalejo (inzet) in een fopduik van de Italiaan Grasso. Lekker puh!

De Italiaan Totti steekt zijn duim in de mond. Zo gemakkelijk was het uit de gegeven penalty te scoren. In de laatste minuut voltrekt hij het vonnis over de dappere AustraliŽrs.

De Engelse scheidsrechter Poll raakte al in de voorronde van het WK volledig de weg kwijt door een speler drie keer geel te geven. Ook dat was in het nadeel van de AustraliŽrs die zich ondanks die blunder toch kwalificeerden. Guus Hiddink was na de verloren strijd tegen ItaliŽ, waarbij AustraliŽ uitstekend partij gaf, verbitterd: ĄDe arbiter ging zwaar in de fout. Maar ik blijf zeer trots op mijn jongens.Ē OekraÔne plaatste zich gisteravond ten koste van Zwitserland voor de kwartfinales na strafschoppen.

Wordt vervolgd .........??

Bron/Copyright:

AD / Telegraaf /  Nickerie.net

,27/06/2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics