Nickerie.Net, vrijdag 30 juni 2006


Rashied Doekhie voelt LVV- delegatie aan de tand

Nickerie - Het DNA-lid Rashied Doekhie heeft tijdens de laatst gehouden workshop over de instelling van waterschappen behoorlijk geschopt tegen de LVV delegatie. In gesprek met DBS zei Doekhie dat het boerenvolk wederom wordt bedonderd omdat het huiswerk nog niet is afgemaakt. Hij zei ook dat hij geen ja- knikker is en zaken heel hard entameert, omdat mensen die nog nooit een rijstveld hebben gezien Nickerianen de les willen lezen en op een heel makkelijke manier geld toucheren zonder dat dingen gerealiseerd worden voor de sector, terwijl wij hier sedert 1931 weten wat waterschappen zijn.

Foto: Het assembleelid M.R. Doekhie van Nickerie.

Wat de emmer deed overlopen bij Doekhie was het moment toen hij op het punt stond een vraag te stellen over de 9.8 miljoen euro die door de Europese Unie is vrijgemaakt. Voorts wilde hij ook weten in hoeverre aan de voorwaarden is voldaan en wat er met dat geld is gebeurd. Doekhie gaf aan dat hij werd afgefloten op wenken van de LVV -minister die niet wilde dat hij moest praten.

Volgens Doekhie voelt men ergens nattigheid en dat men bang is om de waarheid te horen. Er zijn nog tal van zaken die van overal rammelen. Zo ergerde Doekhie zich ook toen er door de deskundigen niet kon worden aangegeven wat een boer per hectare moest betalen aan een waterschap.

Op een vraag of hij ervaring heeft met waterschappen zei de DNA - topper dat dit zeker een kindje van hem is, waar hij behoorlijk veel heeft opgestoken door de jaren heen als DC van Nickerie. Hij zei dat de waterschappen waarover men praat nog steeds bestaan en wetskracht hebben. Er moet volgens hem een synchronisatie komen met de Moederwet. Men moet naar de boeren in de verschillende buurten stappen en hen aanspreken in hun eigen taal en hen op de voor - en nadelen wijzen van een waterschap en hoe er verder gewerkt dient te worden in goed organisatieverband. Hij wil zeker een bijdrage leveren maar niet op een manier wanneer men niet voldoende sportief is en wanneer er vragen komen men niet zo groot wil zijn om het tegendeel te kunnen bewijzen.

Hij riep de boeren op om goed te kijken wat er gebeurd. De afwezigheid van de R.O.-minister moet volgens Doekhie een duidelijk teken aan de wand zijn dat er iets niet klopt en de R.O bewindsman opzettelijk niet is komen opdagen, terwijl zijn speech al reeds was voorbereid, aldus Rashied Doekhie die zwaaide met de speech van de afwezige R.O-minister.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,29-06-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics