Nickerie.Net, maandag 03 juli 2006  


Nickerie: viering Keti-Koti in teken van eenheid

DWT, 03/07/2006

 

NIEUW-NICKERIE - "Eenheid maakt ons sterk, terwijl verdeeldheid ons verzwakt. Ieder koninkrijk dat sterk verdeeld is, is gedoemd ten onder te gaan en geen stad of huis dat verdeeld is, zal stand houden. Eenheid ontstaat wanneer men bereid is naar elkaar te luisteren." Woorden van Igion Koulen, voorzitter van het Comité 143 jaar Keti Koti bij de viering van de dag der vrijheden, afgelopen zaterdag 1 juli in het Robles Park in Nickerie.

 

dWT foto/Beta Debidien Kinderen van de Openbare School III liepen door de straten van Nieuw Nickerie in verband met Keti-Koti.-. De viering van de emancipatie dit jaar in Nickerie stond in het teken van de eenheid die alles laat groeien en bloeien. "Wij moeten als Surinamers denken en in eenheid de ontwikkeling van ons land, in het bijzonder van Nickerie, beter ter hand nemen om het district op een veel hoger niveau te helpen brengen", zei Koulen.

 

De dag begon met een dankdienst in de Vredeskerk, waarna men zich naar het Robles Park begaf. Bij de kranslegging bij het 1 Juli-monument riep parlementariër Carmelita Ferreira de plaatselijke gemeenschap op om zich vrij te maken in denken. "Wanneer wij dat doen, dan hebben wij wegen voor elkaar ge-opend om ons te binden tot één volk, waar wij kunnen zeggen dat wij geen Hindostanen, Javanen of Creolen meer zijn, maar Surinamers die één zelfde weg op willen gaan, de weg naar ontwikkeling voor land en volk."

 

 Zij hoopt dat het in de toekomst beter zal gaan in het district en dat men niet meer dingen gaat doen voor mensen die ‘op hem of haar lijken’, maar wij gaan dingen doen voor onze Surinamers, ongeacht wie ze zijn en waar hun voorouders vandaan komen, want alleen dan zullen wij grote stappen vooruit maken.

 

In een korte toespraak riep districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar de aanwezigen op om elkaar te respecteren en te accepteren. Hij vroeg zich af of wij inderdaad klaar zijn voor die emancipatie die met eenheid gaat beginnen. Het comité mag terugzien op een geslaagde viering van de Dag der Vrijheden.-

 

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,03/07/2006

Naar boven

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics