Nickerie.Net, vrijdag 07 juli 2006  


Voorjaarsinzaai Nickerie op 'stabiel niveau'

Beta Debidien

Nieuw-NICKERIE - De voorjaarsinzaai ten behoeve van het hoofdseizoen bedraagt dit jaar in totaal 21.000 hectare in Nickerie. Hiervan zal meer dan 13.000 hectare worden ingezaaid door de kleine landbouw en het overige deel door de grootlandbouw. Dit meldt Jagnanan Ganpat, coördinator Regio West van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

“Wat de kleinlandbouw betreft, zitten wij op een stabiel niveau met een benutting van tachtig procent van de arealen”, zegt Ganpat. De inzaai, die medio mei is begonnen, zal medio deze maand officieel worden afgesloten. De verwachting is dat in de komende twee weken er nog 3.000 hectare zal worden ingezaaid. Volgens Ganpat zal de totale inzaai op hetzelfde niveau zijn als van het afgelopen seizoen. “Wij hadden gemikt op een inzaai van iets meer dan 23.000 hectare voor dit hoofdseizoen, maar door het uitvallen van de Prins Bernardpolder en de Middenstandspolder zal dat niet meer kunnen worden gerealiseerd.”

Het probleem van de boeren aan de rechteroever van de Nickerierivier is, dat zij sterk afhankelijk zijn van Wageningen dat water aan het gebied levert. Ganpat: “Zolang Wageningen niet wordt geprivatiseerd, zullen de middenstandsboeren hun arealen ook niet kunnen benutten.” Om de inzaai te stimuleren heeft het ministerie van LVV heel wat natte infra-structurele werkzaamheden uitgevoerd in de verschillende landbouwgebieden. De resultaten van bepaalde gebieden zullen door het ministerie pas in het volgend seizoen bekend worden gemaakt.-.

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,07/07/2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics