Nickerie.Net, vrijdag 07 juli 2006


Onduidelijkheid over het nieuwe decentralisatiegebouw in Nickerie

Nickerie - Het decentralisatiegebouw dat volgens planning allernaast het commissariaat moet komen, laat nog op zich wachten. Dit gebouw is volgens informatie 'erg belangrijk' binnen het decentralisatieproces van Nickerie. Bronnen hebben melding gemaakt dat er reeds drie bouwtekeningen zijn gemaakt met wijzigingen en dat de begroting intussen van USD 25.000 opgevoerd is naar USD 80.000, terwijl de IDB voor de bouw USD 30.000 beschikbaar stelt. Het plek waar dit gebouw zou moeten komen, is ook zeer omstreden, omdat een kantoorgebouw vlak naast het monumentale  commissariaatgebouw zou het totale aanblik van het commissariaat complex behoorlijk ontsieren.

Het terrein naast het commissariaat, dat plaats moet maken voor het decentralisatiegebouw. Op de foto staat de tuinman, die het terrein al tientallen jaren netjes heeft gehouden.

 

Het verschil moet komen uit eigen inbreng. Recentelijk is door een speciale commissie dit zaakje bekeken met enkele deskundigen, hoe het gebouw toch nog gefaseerd kan worden opgezet met uitbreidingsmogelijkheden. Eerder was er een discussie om het bovengedeelte van het districtscommissariaat om te toveren tot burgerparticipatiecentrum.

Echter werd dit voorstel alleen door een persoon ondersteund. De rest heeft het afgekeurd. Anderzijds zit men zich ook af te vragen waar de Landrover jeep plotseling is gebleven. Deze verdwenen jeep behoort ook tot een deel van het decentralisatieproces om naar het volk te kunnen stappen en hem steeds informatie te verschaffen over dit proces dat gaande is. Dit heeft door tot nog toe onbekende redenen nimmer plaats gevonden. Bronnen vermelden dat de districtsadministrateur van Nickerie, die de sleutels van deze jeep beheerde, een tijdje terug een aanrijding heeft gemaakt en dat de jeep 'total loss' is verklaard zonder dat de gemeenschap hiervan in kennis is gesteld. Wat er verder met de jeep is gebeurd en waar deze zich nu bevindt zijn vragen die gesteld worden door de gemeenschap van Nickerie.

Een groot deel van de bevolking ziet het gebouw liever niet komen, omdat er genoeg leegstaande gebouwen in Nieuw Nickerie bevinden, die zeer goed als decentralisatiegebouw zouden kunnen functioneren. Het huidige terrein waarop de bouw gepland staat, zou voor het aanblik van het hele complex veel beter dienst kunnen doen als een tuin met sierplanten en bomen. De lokale bevolking is niet te spreken over de bouwplannen op dit terrein. Treffend was de opmerking van een voorbijganger op straat: "liever een vernieuwing van het politiek gekleurde personeel door echte deskundigen in de mooie oude gebouwen, dan een nieuw gebouw met opnieuw politieke 'leeghoofden'.

Bron/Copyright:

DS / Nickerie.Net

,07-07-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics