Nickerie.Net, zaterdag 08 juli 2006  


Antwerpen slaat vleugels uit naar Nickerie

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De natuurkundelessen op de VHK-Scholengemeenschap kunnen nu iets beter worden gegeven. Antwerpen heeft hiertoe natuurkundemateriaal geschonken. ďHet gaat om materiaal om proeven mee te kunnen doen," vertelt Eva Noteboom uit BelgiŽ. Met deze schenking hoopt zij dat de school naast het theoretische gedeelte, ook de praktijk kan doen op een veel betere manier.

Een leerlinge kijkt in de doos met materialen

De stad Antwerpen heeft sinds 2002 een stedenband met Paramaribo waarbij uitwisseling plaatsvindt van studenten en docenten. Noteboom vindt onderwijs binnen de stedenband een heel belangrijk pijler, omdat daarmee ook de toekomst van een land wordt bepaald. In BelgiŽ is er een organisatie 'Leerkrachten zonder grenzen' met een heleboel enthousiaste leerkrachten die het materiaal hebben ontwikkeld. Volgens haar kan het materiaal makkelijk worden gebruikt buiten BelgiŽ.

"Het materiaal dat de VHK-Scholengemeenschap Nickerie heeft, is niet genoeg. Dit is een gelegenheid waarbij praktijkmateriaal wordt aangevuld, waardoor men een aantal zaken beter kan laten doordringen tot de leerlingen", vindt Sachin Soekhoe, hoofdinspecteur op VOS-niveau. Dit geschenk moet voor de docenten een prikkel zijn om gebruik te maken van materiaal om de natuurkundige zaken daarmee te demonstreren. Daarnaast kunnen de leerlingen worden aangezet om ook thuis heel wat proeven te doen met materiaal die zij zelf kunnen krijgen. Voor Soekhoe is het belangrijk dat kinderen wordt aangeleerd met toegepast materiaal te werken.-.

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,08/07/2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics