Nickerie.Net, zaterdag 08 juli 2006  


Examenresultaten 6 scholen bekend

Ruim 67 procent VWO-leerlingen slaagt direct

 

Filia Enser

Paramaribo - Ruim 67 procent van de kandidaten van zes scholen van het Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs (VWO) is dit schooljaar geslaagd. Van de 728 leerlingen die aan het examen deelnamen, haalden 480 direct de eindstreep, terwijl 116 (15,2 procent) zijn afgewezen. 127 kandidaten (16,9 procent) krijgen een herkansing.

De uitslag op zes scholen is de afgelopen twee dagen bekendgemaakt. Op de scholengemeenschap Nickerie (SGN) gebeurt dat woensdag. SGN-directeur Nirmalkoemar Badloe zegt dat gisteren de laatste examendag was voor de leerlingen van de Algemeen Vormende Fase van de kweekschool. Omdat de gecommitteerden anders drie keer vanuit Paramaribo zouden moeten afreizen naar Nickerie, is besloten de uitslag op één dag bekend te maken.

Op het Hoogendoorn Atheneum slaagden van de 50 studenten 41 (82 procent) direct, gevolgd door de Scholengemeenschap Lelydorp waarbij van de 56 VWO-examenkandidaten, 41 (73,2 procent) direct de eindstreep behaalden. Op het Lyceum 2 slaagden van de 228 leerlingen 161 (70,6 procent) direct.

Volgens directeur Joan Doelwijt ligt het aantal geslaagden vergeleken met vorig jaar hoger. Exacte cijfers kon zij op dat moment echter niet geven. Gebleken is dat over het algemeen op het Lyceum 2 met de economische vakken slechter is gewerkt. Waaraan dat ligt moet nog worden onderzocht, omdat ze er binnen de school zelf nog niet uit zijn. Volgens de directeur is ook gebleken dat de leerlingen op het examen beter scoorden met Economie I. Over het algemeen is het geheel jaar door slecht gewerkt met de economische vakken. Lyceum I-decaan, Genevieve Barker, zegt dat de resultaten vorig jaar veel beter waren.

Van de 186 leerlingen slaagden 112 (60,2 procent), 40 (21,5 procent) haalden het examen niet, terwijl 34 (18,3 procent) een herkansing hebben. Aan de mindere resultaten liggen verschillende oorzaken ten grondslag. Barker denkt dat door de Wereldkampioenschappen voetbal minder is gestudeerd. Daarnaast zullen er ook andere oorzaken zijn die een rol hebben gespeeld.

Dit jaar is slechter gewerkt met de economische vakken en Nederlands. De resulaten op het SGL liggen dit jaar 3 procent hoger. Het slagingspercentage is dit jaar 73,2 procent, terwijl 7 zijn afgewezen (12,5 procent) en 8 kandidaten (14,3 procent) een herkansing hebben. Vergeleken met andere scholen zijn de resultaten van het SGL niet slecht, stelt directeur Henry Hassankhan. "Helemaal tevreden ben je nooit als niet alle leerlingen van de school zijn geslaagd.".-.

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net

,08/07/2006

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics