Nickerie.Net, vrijdag 21 juli 2006  


Ook Nickerie kent Caricom nauwelijks

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - “De informatie over het begrip Caricom is nog steeds niet goed doorgedrongen tot delen van de gemeenschap van Suriname.” Volgens Roy Haverkamp, directeur van het Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (Sivis), zijn veel Surinamers nog niet bekend met de Caricom en wat ze inhoudt. Dat zei hij dinsdag, bij de start van het tweedaagse seminar in Nickerie met als thema: De rol van de Vakbeweging met betrekking tot de Caricom Single Market and Economy.

Volgens Haverkamp is het een zaak die zeker met ons te maken heeft, omdat wij als land lid zijn geworden van die markt. “Het biedt ons land voordelen en er zijn uitdagingen, maar er zullen ook problemen zijn die wij tegemoet moeten gaan. Vandaar dat het noodzakelijk is, dat wij ons er goed op voorbereiden.” Sivis heeft vorig maand in het district Marowijne een soortgelijk seminar georganiseerd, waarbij leerkrachten hebben aangegeven dat ook muloscholieren onbekend zijn met de Caricom. “Wij van de Sivis proberen in elk geval over dat deel waarvoor we verantwoordelijk zijn, steeds op deze manier informatie over te brengen.”

Leo Singosemito, secretaris van de Ogane Werknemersorganisatie in Suriname, vroeg zich af wat de rol van de werkende klasse straks zal zijn in het geheel. Hij vindt dat wij tenminste ons huiswerk zouden moeten maken om naar de Caricom Single Market and Economy te gaan. De participanten aan het seminar worden geďnformeerd en aangezet tot nadenken over wat de Caricom voor ons kan betekenen, en welke rol wij zelf vervullen in deze.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.net / DWT

,21/07/2006

Naar boven

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics