Nickerie.Net Special, dinsdag 11 juli 2006  


Man bijt hond, hond bijt man

Canada - Een Canadees die aan de politie wilde ontsnappen, heeft een politiehond gebeten. Dit heeft in Canada geleid tot een debat over dierenrechten. De man, een autodief, werd achtervolgd in de Canadese provincie British Columbia door politiehond Pago, toen een gevecht ontstond, waarbij de man de hond beet. De hond beet vervolgens terug. Man en hond raakten allebei lichtgewond.

In Canada krijgen mensen die agenten aanvallen inmiddels zwaardere straffen, maar dat geldt niet voor politiehonden. De man wordt dus niet vervolgd voor mishandeling van Pago. Dierenbeschermers willen nu dat de wet wordt gewijzigd.

Bron/Copyright:Nickerie.Net

Nickerie.Net / Volkskrant

11juli 2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics