Nickerie.Net, woensdag 12 juli 2006


Timing gronduitgifte door VHP bedenkelijk

Uitgifte bereidverklaringen biedt geen soelaas

 

Nickerie - ‘Slechts voor het uitdelen van bereidverklaringen moest de vice-president van het land tevens de voorzitter van de Vooruitstrevende Hervorming Partij, VHP, helemaal naar het rijstdistrict afreizen tezamen met een grote delegatie. Nickerianen hebben voor hetere vuren gestaan, waarbij er nooit hulp van regeringszijde is geboden,’ aldus geluiden die momenteel de ronde doen in het district. Een aantal personen heeft bovendien volmondig tegenover DBS verklaard, dat de VHP - leiding een stunt probeert uit te halen met de districtsbewoners en het liefst met de padieboeren, gelet tegen de achtergrond dat de hoofdbestuursverkiezing vlak voor de deur staat.

‘De VHP probeert ons zand in de ogen te strooien door met allerlei mooie praatjes te komen hoeveel werk zij hebben verzet. Met deze bereidverklaringen kunnen de landbouwers bovendien ook geen lening bij de bank nemen voor de financiering van hun landbouwwerkzaamheden.’ Het PVF- assembleelid Soedeschand Jairam verklaarde eveneens tegenover de krant dat met de uitgifte van de bereidverklaringen de landbouwers nog lang niet zijn geholpen. Verder heeft de voorzitter van de VHP op de dag van de uitgifte van de bereidverklaringen flink uitgehaald naar Jairam. Dit is bepaald niet in goede aarde gevallen bij de Nickeriaanse bevolking. Jairam heeft namelijk ook drie bereidverklaringen in ontvangst mogen nemen. De drie percelen zijn in totaal 18 hectare groot. Jairam voegt er verder aan toe dat er op die bewuste dag 370 bereidverklaringen zijn uitgedeeld. Echter hebben niet 370 personen een verklaring ontvangen, gelet op het feit dat de meeste boeren meer dan een bereidverklaring hebben ontvangen.

‘Dus het probleem van de boeren is nog steeds niet opgelost. Punt een: ze kunnen niet naar de bank stappen voor het nemen van een lening. En punt twee: ‘nog lang niet alle boeren beschikken over een bereidverklaring.’ Volgens Jairam heeft de VHP een grote blunder geslagen in het district met de uitgifte van de bereidverklaringen. Verder heeft informatie de krant bereikt dat bij de komende hoofdbestuursverkiezing de huidige voorzitter helemaal geen kans maakt in het district. Vooral gelet op het feit dat een Nickeriaan als ondervoorzitter is geplaatst op de lijst van de tegenpartij. ‘Wij zullen uiteraard kiezen voor de lijst waarop er zichtbaar ook Nickerianen zijn geplaatst. Wij hebben die trucjes die de huidige voorzitter van de VHP probeert uit te halen met ons, al lang onder de knie.’

Asha Bhagwat

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,12-07-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics