Nickerie.Net, vrijdag 14 juli 2006  


Martinair-president Arie Verberk: ‘We kunnen geld verdienen op Paramaribo’

Vernon Texel

Paramaribo - “We denken dat we geld kunnen verdienen, wat ook een reden is dat we op Paramaribo gaan vliegen”, zegt Arie Verberk, Martinair-president. Gisteren gaf hij een persconferentie waarin plannen om vanaf 29 oktober dit jaar op Suriname te vliegen, zijn uiteengezet. Het zat de maatschappij al geruime tijd dwars dat Paramaribo nog niet behoorde tot de vele bestemmingen, die in het Caribisch Gebied worden aangedaan.

De senior-vice-sales-manager en de big boss van Martinair kwamen vertellen dat ze nu toch eindelijk echt in november op Suriname gaan vliegen. In de beginfase zal er twee keer in de week worden gevlogen op Suriname.

De behoefte om in het verleden chartervluchten uit te voeren, bestond er niet, omdat de Surinaamse markt daarvoor te klein is en voornamelijk gericht is op het zogenoemde Visiting Friends and Relatives. Verberk geeft de garantie voor continuïteit van de lijndienst van Martinair. “Als Martinair een bestemming toevoegt aan haar vliegschema, gaat zij niet meer weg.” Hij benadrukt dat het publiek niet moet zitten wachten op goedkope tarieven. Tickets van de maatschappij zullen wel altijd goedkoper zijn dan die van de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij en Surinam Airways, maar bodemprijzen zijn absoluut niet aan de orde. Daarvoor zijn de kosten voor kerosine te hoog. Vandaag de dag maken die veertig procent uit van de kostprijs.

“Wij moeten ook overleven”, zegt Verberk. Wel zullen er veel meer goedkopere stoelen beschikbaar zijn dan bij de KLM en SLM. Voor concurrentie is de Martinair-president niet bevreesd. Er wordt eerst twee keer per week gevlogen; op zondag (rechtstreeks) en dinsdag (via Tobago op de terugweg) tussen Amsterdam en Paramaribo. Dit wil de maatschappij echter snel uitbreiden tot drie vluchten per week. Voor een luchtvaartmaatschappij is twee keer vliegen op een bestemming niet rendabel. Martin-air doet Suriname met een Boeing 767-300 aan, die een capaciteit heeft van 270 stoelen.

Verberk verduidelijkt ook dat er naast de vijftig procent aandelen die de KLM in het bedrijf heeft, verder geen enkele bemoeienis is van deze maatschappij. “Voor de rest zijn we gewoon onafhankelijk.” Martinair heeft een jaarlijkse omzet van 1,2 miljard euro en 4.000 personen in dienst.-.

Bron/Copyright:

/ Nickerie.net /

,14/07/2006

Naar boven

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics