Nickerie.Net, vrijdag 21 juli 2006


Zoetwaterkanaal Nickerie langzaam van riool naar groen prachtstuk

Nickerie - Het zoetwaterkanaal dat jaren terug erg vervuild en verwaarloosd eruit zag, maakt nu een goede metamorfose mee. Langzaam maar zeker geraakt het nu uit die vuile verwaarlozing waar het Nickeriaans volk zelf verantwoordelijk voor is geweest. Vanuit de districtsleiding is dit zoetwaterkanaal aangepakt om het weer die kijk te geven als jaren daarvoor het geval was. Van overal wordt nu met plezier gekeken naar de groene trow oso  bladen (lotusblad als serveerbord bij hindostaanse bruiloften) en de fel gekleurde lelies die bij zonsopgang veel bekijks genieten. Dit geeft het zoetwaterkanaal en de buurt een aangename stralend blik door de schitterende zonnestralen en de palmbomen aan weerskanten.

Foto:Enkele lantimangs (ambtenaren) bezig met het opschonen van het kanaal aan de zijde van de Oostkanaalstraat.

Het zoetwaterkanaal wordt nu vaker door een groep lanti mangs opgeschoond en de bermen worden dan ook plat gemaaid. Als deze werkwijze wordt gecontinueerd zal het zoetwaterkanaal wederom die markante plaats krijgen als een van de mooiste bezienswaardigheden in de binnenstad van Nieuw Nickerie en dienen als een toeristisch trekpleistertje.

Het is de huidige bestuurders ook aangeraden om niet kortzichtig om te gaan met de weinige cultuur historische plaatsen in het district Nickerie, maar deze steeds goed verzorgd te laten uitzien. Deze kunnen van groot belang zijn voor de verdere ontwikkeling van zowel het buitenlands - als binnenlands toerisme. Het voeren van een cultuur barbaristisch beleid zal schadelijke effecten hebben voor de verdere ontwikkeling van het toerisme in een plaats als Nickerie waar er nog weinig uitgaansplekken zijn gecreŽerd en desondanks toch vele bezoekers aantrekt. Eigen initiatief van Nickerianen om hun district steeds schoon en attractief te houden zal zeker erin resulteren dat dit grensdistrict verder zal gaan bloeien. Wie weet dat naast de landbouw die moeilijke tijdendoormaakt, de factor toerisme een alternatief is om Nickerie te maken tot het 'Dubai' van Suriname.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,21-07-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics