Nickerie.Net, zaterdag 22 juli 2006  


Nickerie krijgt buurtmanagers voor maatschappelijke orde

NIEUW-NICKERIE - Nickerie heeft over enkele weken zijn eigen buurtmanagers. Hoofdinspecteur van politie Elfried Metroos hoopt dat het net als in de stad een groot succes wordt in het rijstdistrict. De politie streeft ernaar het district veiliger en leefbaarder te maken. Negen personen zijn opgeleid tot buurtmanagers. Inspecteur Humphrey Simson verzorgt de opleiding die momenteel in afrondende fase is. Het theoretisch gedeelte is gisteren afgerond. Na het praktisch deel dat nu volgt, zijn de mensen klaar voor het veld.

"Een buurtmanager komt veel dichter bij de mensen dan de politieman en dat heeft heel wat voordelen", zegt Metroos. Deze mensen zullen over meer informatie beschikken over de wijk waar zij tewerk worden gesteld. Buurtmanagers worden primair ingezet voor sociaal-maatschappelijke problemen en niet zozeer voor geconstateerde strafbare feiten. Inspecteur Simson heeft de mensen vaardigheden bijgebracht die zij straks in de praktijk zullen toepassen, zoals wijkkennis en slachtofferhulp.

In de eerste instantie zal Nieuw-Nickerie in vier wijken worden opgedeeld. De buurtmanagers zullen hierna een scan gaan maken van een toegewezen wijk. Enkele buurtmanagers uit de stad zullen hun nieuwe collega’s wegwijs te maken. Metroos denkt dat het district heel positief zal aankijken tegen deze mensen. Hij voorspelt dat met deze buurtmanagers in een grote behoefte wordt voorzien.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.net / DWT

,22/07/2006

Naar boven

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics