Nickerie.Net, zaterdag 29 juli 2006


PVF - parlementariėr Soedeschand Jairam: Wageningen tot rampgebied verklaren

Nickerie - De PVF- parlementariėr, Soedeschand Jairam, zei in een gesprek met DBS dat de situatie momenteel te Wageningen heel triest is. In het kader van het privatiseringsproces zijn de bedrijfsactiviteiten van de SML reeds geruime tijd stop gezet. Door die stopzetting waren er volgens Jairam de zekerheden van de werknemers opgevangen door een soort vangnet, waarbij werknemers die zich hadden opgegeven, een maandelijkse vergoeding per maand zouden ontvangen.

Foto : PVF - parlementariėr, Soedeschand Jairam. ‘Wageningen tot rampgebied verklaren’

Een andere groep werknemers had zich toen opgegeven om als landbouwer opgeleid te worden. Volgens Jairam zouden deze zogenaamde 200 landbouwers, onder begeleiding van de stichting SRO, een aantal seizoenen rijst planten en om daarna vrijgelaten te worden om als zelfstandige boeren te fungeren. De situatie die daarna volgde heeft gemaakt dat de zogenaamde boeren gewoon in de steek zijn gelaten, zonder enige begeleiding en ook zonder titels op de gronden die zij zouden krijgen. Naar woorden van Jairam is de situatie nu op Wageningen helemaal niet rooskleurig. Geen goeie medische voorzieningen, slechte infrastructuur, bouwvallige gebouwen etc. zijn een paar van zaken die Jairam aanhaalde die dringend aangepakt dienen te worden. Hij heeft daarom ook aan de regering gevraagd om Wageningen tot rampgebied te verklaren, omdat daar momenteel een situatie heerst die volgens de parlementariėr helemaal niet mensvriendelijk is. Dat een eens zo bloeiend bedrijf op de veiling wordt gegooid, is volgens Jairam het beleid van de regering die ervoor heeft gezorgd dat het zover is gekomen. Wanneer het huidig beleid wordt voortgezet, waarbij vriendjespolitiek voorop wordt gesteld, zal Wageningen hetzelfde lot overkomen als Patamacca en Mariėnburg, aldus Jairam.

Zahier Azizahamad

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,24-07-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics