Nickerie.Net, donderdag 27 juli 2006


VVV/VHP betreurt gedrag Matai en Awadhpersad

Nickerie - VVV - Nickerie heeft in een perscommuniqué aangegeven dat zij het gedrag van het VHP DNA-lid Kris Matai en het DR-lid R.Awadhpersad ernstig betreurt voor wat betreft de onthulling van het borstbeeld van wijlen Mr. Jagernath Lachmon. Volgens het communiqué vragen de VVV'ers zich af waar deze VHP'ers die zonder aanhang zweven, waren toen het borstbeeld werd onthuld. Zij stellen ook de vraag waar deze heren waren toen het borstbeeld in de achtertuin en vervolgens langs de straat bij de kunstenaar Erwin de Vries te koop was aangeboden.

Foto: Het borstbeeld van wijlen Mr. Jaggernath Lachmon dat nog voor veel
politieke heisa zorgt in Nickerie.

Het communiqué zegt verder dat Matai zowel Awadhpersad een heleboel leugens verkondigen uit wanhoop en onzekerheid. Het was echter de heer R. Awadhpersad die als DR-lid van de VHP en naar zijn zeggen ‘vervanger van de DC,’ de berichtgevingen via de media wilde doen stopzetten m.b.t.de onthulling van het borstbeeld. Voorts is het volgens de VVV een pertinente leugen dat Matai duizenden mensen kan mobiliseren. Het bewijs hiervan is de uitslag van de algemene, vrije en geheime verkiezingen van 25 mei 2005, waar de heer Matai slechts 400 stemmen binnen haalde en de VHP slechts ca. 2800 stemmen van de ca
17.000 uitgebrachte stemmen in het district Nickerie. Het VVV - communiqué zegt het triest te vinden dat Matai slechts 15 mensen heeft weten te mobiliseren bij de herdenking van de Hindoestaanse immigratie op 4 juni in een overwegend Hindoestaans district.

Volgens het communiqué moet Matai eerlijk toegeven dat ongeveer 2 jaren geleden een commissie in het leven geroepen was en door de toenmalige burgervader reeds een locatie was toegewezen voor het plaatsen van het borstbeeld van Lachmon. Voorts is ook aangehaald dat de huidige DC tijd nodig heeft voor het instellen van een antecedenten-onderzoek van de grootste leider van Suriname ooit en het consulteren van familieleden e.a om het borstbeeld een plaats toe te wijzen. Tenslotte waardeert de VVV - Nickerie het ten zeerste dat de ondernemer Edmund Kasimbeg het imago van de VHP heeft weten te redden door het kopen van het borstbeeld en dit na de gebruikelijke ceremonie keurig in het CHM filiaal gebouw te Nickerie tijdelijk heeft ondergebracht in afwachting op het besluit van de DC. Het communiqué is getekend door de heren: S. Raghunath, S.Triloki, A.Thakoer en A. Hira.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,24-07-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics