Nickerie.Net, maandag 31 juli 2006  


Update 31-07-2006

Kwestie Hazard en radio SBS verleden tijd

NIEUW-NICKERIE - De kwestie, die recentelijk was ontstaan tussen de directie van de Penitentiaire Inrichting Hazard (PIH) en Ashok Algoe, de presentator van een radioprogramma van Soekhoe’s Broadcasting Suriname (SBS), is vorige week opgelost. In dat kader heeft PIH-directeur Carlo Palmtak op uitnodiging van de directie van SBS een vruchtbaar gesprek gehad, waarbij ook Algoe aanwezig was.

Palmtak geeft aan dat de directie van de omroep onderkent dat er fouten zijn gemaakt door Algoe. De PIH-directeur had in een eerder uitgegeven communiqué aangegeven, dat directie en bewakers van Hazard bespot en beledigd zijn tijdens een opbelprogramma. Volgens Palmtak heeft een beller gezegd er moeite mee te hebben dat gedetineerden samen met andere patiënten op één kamer worden geplaatst in het Streek Ziekenhuis Nickerie. Hierop maakte presentator Algoe naar zijn mening sarcastische en denigrerende opmerkingen aan het adres van de strafinrichting en bewakers.

De directie van het omroepbedrijf had toen aangegeven een onderzoek in te stellen naar waar de fout was begaan. Ter voorkoming van spanningen onder het personeel was de directeur genoodzaakt een communiqué uit te geven. Partijen hebben tijdens het onderhoud ook kenbaar gemaakt een goede onderlinge samenwerking voor te staan.-.


 

25-07-2006

Hazard voelt zich bespot door radio SBS

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De directie van de Penitentiaire Inrichting Hazard (PIH) eist publiekelijk excuses van presentator Ashok Algoe, presentator van Soekhoe's Broadcasting Suriname (SBS). In een communiqué stelt gevangenisdirecteur Carlo Palmtak dat directie en bewakers van Hazard zijn bespot en beledigd tijdens een belprogramma afgelopen week.

Volgens Palmtak heeft een beller gezegd er moeite mee te hebben dat gedetineerden samen met andere patiënten op één kamer worden geplaatst in het Streekziekenhuis Nickerie (SZN). Hierop maakte presentator Algoe naar zijn mening sarcastische en denigrerende opmerkingen aan het adres van de Penitentiare Inrichting Hazard en bewakers. Hij zou onder meer hebben gezegd hebben dat mede vanwege “onzorgvuldigheid en nonchalance,” recentelijk een gedetineerde vanuit het SZN zou zijn gevlucht.

"Wij van de directie van de PIH stellen dat het nimmer zo kan zijn dat een medium het regiem van een inrichting, publiekelijk negatief bespreekt," stelt Palmtak in zijn schrijven. Palmtak zegt dat Algoe eerst had moeten verifiëren, dan zou hij te weten zijn gekomen, dat de ontvluchte persoon een arrestant is en derhalve onder het toezicht van de politie valt. Verder is het overal gebruik dat zieke gedetineerden onder bewaking in een reguliere normale ziekeninrichting worden opgenomen. SBS-directeur Harry Soekhoe was niet bereikbaar voor een reactie, maar van een ander directielid wordt vernomen dat indien de fout begaan is, de betrokken presentator gevraagd zal worden om deze te ‘rectificeren’.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.net / DWT

,25/07/2006

Naar boven

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics