Nickerie.Net, dinsdag 25 juli 2006  


Regering wil samenleving compenseren

Vernon Texel

Paramaribo - De steeds verder stijgende kosten hebben indringende consequenties voor de samenleving en het bedrijfsleven. De regering is daarom van plan de samenleving, in het bijzonder de kleine man, te compenseren. Hoe dat moet gebeuren wordt op het moment uitgewerkt. “We zijn bezig verschillende scenario’s na te gaan om te kijken welke optie de beste is”, zegt minister Rick van Ravenswaay van Planning en Ontwikkelingssamenwerking.

Vooral de komende brandstofprijsverhoging wordt een enorme klap voor de buidel van de burger. De prijs van een barrel ruwe olie is de vorige week boven de 75 US dollar komen te liggen door de oorlog in het Midden-Oosten. Hierdoor worden de prijzen aan de pomp drastisch opgeschroefd en ook de elektriciteitskosten gaan binnenkort de lucht in. Van Ravenswaay weet dat dit enorme consequenties zal hebben voor onder meer productiebedrijven. “Deze zullen dan waarschijnlijk niet meer in staat zijn concurrerend op de markt te opereren”, legt hij uit. Vooral de rijst- en visserijsector zullen hard worden getroffen.

“Er zijn wel mogelijkheden om de directe schokken op te vangen, maar we moeten ook kijken naar de gevolgen op de lange termijn”. Op middellange termijn wordt verwacht dat de olieprijzen op de internationale markt weer een flinke duik zullen maken. Daarom vindt de bewindsman het niet nodig dat de samenleving paniekerig hoeft te zijn. Waarop de regering zich nu concentreert is de lange termijnstrategie.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.net / DWT

,25/07/2006

Naar boven

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics