Nickerie.Net, donderdag 27 juli 2006


Twintig jaar voor moorden in Nickerie en Commewijne

Nickerie - Kantonrechter Krishnapersad Pultoo heeft gisteren, na een uitgebreide strafmotivering, de verdachte Bhagatsingh Djoegan, in het Derde Kanton, een straf opgelegd van tien jaar voor de moord op de 23-jarige Prewien Raghoenath op 25 april van het vorig jaar in het rijstdistrict Nickerie. T.a.v het feit gepleegd in het Tweede Kanton, de moord op de 30 Ė jarige Jamindersingh Achaiber, meer bekend als Mukesh in het district Commewijne, werd verdachte eveneens veroordeeld tot tien jaar celstraf.

Officier van justitie Chandra Algoe had op de vorige zitting, in het Derde Kanton, levenslang geŽist tegen Djoegan voor de moord op Raghoenath. T.a.v de moord op Achaiber werd door de officier bij requisitoir gevorderd dat indien de rechter niet mee mocht gaan met haar eis van levenslang en verdachte een tijdelijke straf zou opleggen, dat deze straf dan tezamen voor de feiten gepleegd in het Tweede Ė en Derde Kanton twintig jaar zou worden. De officier had voor het Tweede Kanton deze straf geŽist omdat onze wet geen tweemaal levenslang kent. Algoe zei haar requisitoir dat er voldoende feiten en omstandigheden aanwezig waren dat Djoegan zich schuldig had gemaakt aan beide strafbare feiten. De officier zei dat aan de hand van de onderzoeksresultaten en verklaringen van getuigen, gebleken is dat de moord op Achaiber gezocht moest worden in de occulte sfeer. Verdachte Djoegan hield zich n.l bezig met het occulte en had hierdoor een geestelijk overwicht over beide slachtoffers.

Raghoenath was volgens de officier om het leven gebracht omdat hij het een en ander moest hebben geweten over de verdwijning van zijn boezemvriend Mukesh. Achaiber, die altijd contact hield met zijn familie, deed dit vanaf 17 april 2005, de dag waarop hij met verdachte naar Paramaribo was afgereisd, niet meer. Dit wekte veel argwaan bij zijn familie. Weken lange zoekacties - Djoegan zei steeds hem te hebben achtergelaten in een hotel in Paramaribo - konden geen spoor van Achaiber aan het licht brengen, totdat de politie van Commewijne in de late middag van maandag 9 mei 2005 melding maakte dat zij het lijk van een man had gevonden. Na identificatie bleek het te gaan om het ontzielde lichaam van Achaiber, die in verre staat van ontbinding werd gevonden in een verlaten bosrijk gebied. De modus operandi bij beide moorden bleek steeds hetzelfde te zijn; het hoofd van slachtoffers werd met plastic tape gewikkeld met aan beide polsen en in de halsstreek snijwonden. Daarnaast waren handen en benen vastgebonden met nylon touw.

Widjai Ganesh

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,26-07-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics