Nickerie.Net, maandag 31 juli 2006


De Gemaalweg, belangrijkste verbindingsweg tussen de Clara's en Nieuw Nickerie wordt eindelijk geasfalteerd

Nickerie - De Gemaalweg, de belangrijkste verbindingsweg tussen de Clarapolders en  Nieuw Nickerie krijgt eindelijk een asfaltlaag. Deze weg verkeert al bijna 15 jaren in een zeer deplorabele staat en heeft menige voortuigen behoorlijke schade toegebracht. In de jaren 70 was deze ook al eens onbegaanbaar geworden - toen zelfs voor tractoren. In de jaren 80 werd de betegeling van deze weg halverwege afgebroken. Anno 2006 krijgt deze belangrijke verkeersader eindelijk een asfaltlaag.

Voor de bewoners van de Clarapolder A, B en C en Southline is de gemaalweg decennialang letterlijk een lijdensweg geweest. Elk herstel werd binnen de kortste tijd teniet gedaan door vooral zwaar transportverkeer van en naar de centrale van de EBS en naar het rijstbedrijf van N.V. Manglies, beiden gevestigd in het verlengde van de gemaalweg.

De gemaalweg beschikt nauwelijks over een berm met vele verzakkingen en scheuringen tot gevolg. Het is voor de bewoners te hopen dat de aannemersmaatschappij N.V. Baitali een duurzame versterking aanbrengt aan de weerszijden van deze weg, zodat verzakkingen in de toekomst vermeden kunnen worden.

Een even belangrijke voorwaarde voor een duurzame oplossing is het instellen van maximum gewichtslimieten voor vrachtwagens. Nickerie kent nauwelijks controle op maximale gewicht van transportwagens, waardoor in de afgelopen jaren een wildgroei is ontstaan van vrachtwagens met overgewicht, die een vernietigende werking hebben op de verharde en onverharde wegen in Nickerie.

 Op de fotos zijn de machines te zien die bezig zijn de straat te stampen en te egaliseren. De asfaltering hangt volgens verkregen informatie ter plekke ook af van het gedrag van de weergoden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,29-07-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics