Nickerie.Net, maandag 31 juli 2006


Uitwisselingsprogramma voor jongeren van Commewijne en Nickerie

Nickerie -  Junior Chamber International (JCI) Paramaribo, houdt elk jaar weer uitwisselingsprogramma’s voor jongeren van de 6e klas. Van het jaar wordt het van 27 tot 30 juli gehouden. Het is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij men telkens weer andere districten de gelegenheid geeft om te participeren. Clyde Ford, commissievoorzitter van het project Educatieve Historical Tour, zei tegenover DBS dat de districten Commewijne en Nickerie van het jaar de eer hebben gekregen om te mogen participeren. Het doel van dit programma is volgens Ford, dat jongeren de gelegenheid krijgen om met elkaar uitwisselingsprogramma’s te doen. Naar woorden van Ford zullen de jongeren van Commewijne naar Nickerie gaan, waarbij zij 2 dagen met de jongeren van Nickerie zullen verblijven.

Foto : Commissievoorzitter Clyde Ford.

De jongeren zullen volgens Ford dan op 3 locaties ondergebracht worden, die gehuurd zijn. De groep van Commewijne is op donderdag vertrokken richting Nickerie, waarbij men tal van educatieve informatie zal proberen op te doen. Er zullen verschillende plaatsen bezocht worden, waarbij de jongeren van Commewijne kennis zullen maken bij bedrijfsbezoeken aan Sunrise rijstbedrijf en Stichting Behoud Bananen Sector (SBBS). De jongeren van Commewijne vertrekken dan samen met hun leeftijdsgenoten van Nickerie op zaterdag om dan in Commewijne 2 dagen door te brengen. Daar zullen de jongeren van Nickerie ook educatieve en informatieve programma’s met elkaar uitwisselen. Het totaal kostenplaatje was volgens Ford begroot op ongeveer SRD 26.000, waarbij de Suralco ± SRD 20.000,- sponsorde en de tweede sponsor was dan Staatsolie, die ± SRD 3.000,- aan donaties gaf.

 Het resterend gedeelte is door eigen inbreng van de jongeren en de begeleiders bij elkaar opgehaald. Naar woorden van Ford gaat het om ongeveer 70 jongeren, van 4 scholen, 2 van Nickerie en 2 van Commewijne. De begeleiding van de jongeren bestaat uit leerkrachten van de scholen, mensen van de JCI die ook mee zijn gegaan tzamen met een paar ouders van bepaalde jongeren die hadden gevraagd om ook mee te gaan. Volgens Ford is de samenwerking met het Minov heel goed te noemen.

Zahier Azizahamad

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,29-07-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics