Nickerie.Net, dinsdag 01 augustus 2006


Achterban PVF Nickerie voelt zich verwaarloosd

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Een groot deel van de achterban van de Politieke Vleugel van de Fal (PVF) in Nickerie, voelt zich in de steek gelaten door partijvoorzitter Jiwan Sital. In gesprek met de krant zeggen zij zeer ontevreden te zijn over de werk- en denkwijze van Sital, die in hun ogen “altijd op eigen voordeel uit is.” Voor de verkiezingen is hij meerdere malen in Nickerie geweest, maar daarna is er “niets meer” van hem vernomen in het westen.

PVF voorzitter Jiwan Sital, na verkiezingen 'onbereikbaar' voor de Nickeriaanse kiezersPVF voorzitter Jiwan Sital, na verkiezingen 'onbereikbaar' voor de Nickeriaanse kiezers

“Door deze negatieve houding worden onze belangen ook niet behartigd door hem,” zegt PVF-lid Radjinder ‘Dara’ Hanoeman. “In plaats van een coalitie te vormen, neemt hij plaats in de oppositie, hoe denkt hij vandaaruit onze belangen te behartigen,” vraagt Hanoeman zich af. De achterban die meer uit ex-Surland arbeiders bestaat, had hem bij de afgelopen verkiezingen ondersteund in de hoop dat PVF in de coalitie zou belanden. De parlementariërs zouden gevraagd worden te pleiten voor de achterstallige lonen van de arbeiders, maar dat blijkt nu een verloren zaak te zijn, zegt Hanoeman.

Nu bekijkt de achterban mogelijkheden om samen met de onlangs uit PVF getreden secretaris Dayanand Dwarka aansluiting te zoeken bij een grote partij; in dit geval bij de VHP. Sital was niet bereikbaar voor commentaar. Soedeschand Jairam, parlementariër tevens voorzitter van de PVF in Nickerie zegt niet bekend te zijn met het probleem van de achterban. “Zij hebben het recht hun keuze zelf te bepalen, omdat wij in een democratisch land wonen, dat is een normale zaak”, aldus Jairam.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / DWT

,01-08-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics