Nickerie.Net Special, donderdag 03 augustus 2006  


Fathers & Sons crickettour in Nickerie en Paramaribo

 

Nederland / Nickerie -  Momenteel vertoeft in Suriname de cricketselectie 'Father & Sons' uit Nederland , bestaande uit oud Surinaamse beroemde spelers samen met hun zonen. Onder hen bevinden bekende namen zoals Bakas, Bhoelan en Nanhaykhan. De selectie bestaat uit spelers , die actief zijn in de Nederlandse competitie en zelfs uitkomen voor het jong Nederlands elftal. Dit team zal tussen 5 en 15 augustus een aantal wedstrijden spelen zowel in Nickerie als Paramaribo.

 

Sever BakasSever Bakas (55 jaar), één van de bekendste en beste speler van Suriname (Nickerie), zal weer te zien zijn als speler op de Surinaamse cricketvelden, samen met zijn twee zonen Riaz en Rifaiz. Sever, ook wel bekend als meester, heeft vroeger gespeeld bij RCC, Teacher CC en CC Jinnah.

In Nederland kwam hij uit voor Hasab en VRA (hoofdklasse), Gandhi en Jai Swadesh. Sever Bakas is toentertijd als cricketer in Suriname, 16 jaar lang speler en aanvoerder geweest van het Nationale elftal. Nu is hij nog steeds cricketer van United Cricket Club in Nederland, samen met zijn oudste zoon Riaz.

De jongste zoon Rifaiz speelt op het hoogste niveau (hoofdklasse) bij Rood & Wit en is tevens ook speler van het jong Nederlands elftal. Beide zonen zijn net zoals vader Bakas, openingsbatsmen, maar wel linkshandig. Sever Bakas is ooit uitgeroepen tot beste speler en beste wicketkeeper.  Zijn hoogste battingscore in Nederland is 212 runs.

Fathers & Sons crickettour naar Suriname is een lang verwachte droom, die nu werkelijkheid wordt. De wedstrijden die zij in Nickerie en in Paramaribo zullen spelen, zullen bij dit team zeker vele herinneringen oproepen.

Ook zullen grote cricketers als Ibrahim(Asgar) Bhoelan, Mohamed Latief Bhoelan, Mohamed Radjak Bhoelan en Mohamed Jasien Bhoelan worden herdacht. Deze cricketers hebben gedurende de jaren 1960 – 1980 hun talenten laten zien aan het Surinaams publiek. Zij zijn goede leermeesters geweest voor de nieuwe generatie cricketers. Zo heeft Mounir Bhoelan, één van de jongelingen, ook het jong Nederlands elftal heeft gehaald,  en speelt ook in de hoofdklasse in Nederland bij Rood & Wit. Het team Father & Son wil het hoge niveau graag aan het publiek laten terugzien tijdens de wedstrijden.

Hafiez en Karamath (Kenneth) Nanhaykhan komen ook uit een cricket familie. Eén van de bekende namen was Janmohamed Nanhaykhan, die bij Jinnah Boys speelde. Ze waren bekend bij Azaad Boys en Medina Boys. Ook hebben ze in hun jongere jaren in competitie verband meegedaan in Nickerie. In Nederland gingen ze verder als Bat en Bal-speler, maar de laatste jaren komen ze uit voor United CC en doen mee met de competitie.

Als kleine jongens waren ze hele grote fan en supporter van Bakas en Bhoelan en waren ook altijd aanwezig tijdens hun wedstrijden en zien hun ook als een grote voorbeeld voor de cricketwereld in Suriname.

 

Wedstrijdschema

05 t/m 15 augustus 2006

Datum Wedstrijd Plaats
05 aug. CC Amarjoti vs F&S Holland Paramaribo
06 aug. CC Mariënburg vs F&S Holland Paramaribo
11 aug. Semi Kampioen Nickerie vs F&S Holland Nickerie
12 aug. Kampioen Nickerie vs F&S Holland Nickerie
13 aug. Selectie Nickerie vs F&S Holland Nickerie
15 aug. Selectie Paramaribo vs F&S Holland Paramaribo (ovb)

Alle wedstrijden beginnen om 11.00 uur.

Kom met z’n allen!!

 

Klik op de onderstaande plaatjes voor grotere weergave van de posters!

  

 

Bron/Copyright:

www.nickerie.net

,02-08-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics